Clubsandwich met kip, avocado en alfalfa

    Clubsandwich met kip, avocado en alfalfa

    47keer bewaard
    25min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Deze sandwich met 3 sneetjes geroosterd meergranenbrood is belegd met een romige avocadopuree vol gezonde onverzadigde vetten. Mager kippenvlees, sappige tomaten en sierlijke alfalfa maken dit tot een spannende, supergezonde snack.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1½ eetl. limoensap
    • 1 theel. olijfolie
    • ½ rode ui, in zeer dunne ringen
    • 1 kleine avocado
    • enkele druppels tabasco of chilisaus
    • 2 eetl. magere mayonaise
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 6 niet te dikke sneetjes meergranenbrood
    • 175 gr gare kipfilet, in dunne plakjes
    • 2 tomaten, in dunne plakjes
    • 25 gr alfalfa

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een kommetje 2 theel. limoensap, olijfolie en versgemalen zwarte peper opkloppen. De uienringen erdoor scheppen en even laten marineren terwijl u de overige ingrediënten prepareert.
    2. De avocado met een vork grof prakken. Druppelsgewijs wat van het resterende limoensap, of tabasco of chilisaus toevoegen tot de puree gewenste smaak en consistentie heeft. Mayonaise en koriander erdoor mengen.
    3. De grill op matige stand voorverwarmen. Leg de sneetjes brood op de bakplaat onder de grill en rooster ze aan beide kanten in 2-3 min. lichtbruin (in een broodrooster roosteren kan ook).
    4. 2 sneetjes geroosterd brood dun met het mayonaisemengsel besmeren. 1/2 van de avocadopuree en kip en uienringen erover verdelen. 2 andere sneetjes met mayonaise besmeren en deze met de besmeerde kant op de kipvulling leggen. Besmeer deze sneetjes aan de bovenkant met mayonaise en verdeel er de resterende avocadopuree over. Plakjes tomaat en alfalfa toevoegen.
    5. Bestrijk de resterende 2 sneetjes met mayonaise besmeren en met de besmeerde kant op de alfalfa leggen. De sandwiches goed aandrukken, diagonaal doormidden snijden en direct serveren.

    variatie

    • In plaats van alfalfa kunt u ook geraspte wortel, sterkers, radijs of daikon gebruiken. Of 50 gr taugé en ontkiemde bonen.

    kokstip

    • Ontkiemde bonen leveren veel C- en B-vitaminen. Ze zijn kant-en-klaar te koop maar ook heel gemakkelijk zelf te kweken. Spoel wat aduki-, alfalfa- of mungbonen af onder de kraan en doe ze in een grote pot. Vul deze voor de helft met koud water en dek af met een stuk kaasdoek, dat u vastzet met elastiek. Laat de bonen een nacht weken en giet het water de volgende dag af door het kaasdoek. Schenk er schoon water op en giet dit eveneens af. Leg de pot op zijn kant op een donkere plaats. Herhaal deze behandeling twee dagen lang, twee keer per dag, tot de bonen ontkiemen. Zet de pot nu op een zonnig plekje en spoel de kiemen nog twee dagen lang twee keer per dag, tot ze de gewenste lengte hebben. Spoel ze af voor gebruik en verwijder bonen die niet ontkiemd zijn.

    INFO

    574 kcal. * 185 gr groente & fruit * zonder koken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    gabatjuh
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 08 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren