Cowboy-aardappelschotel

    Cowboy-aardappelschotel

    10keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Verleid uw kinderen tot hun dagelijkse portie groenten met deze aardappelschotel, op smaak gebracht met barbecuesaus en met een laagje gesmolten rookkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr kruimige aardappelen, ongeschild, schoongeboend en in dunne schijfjes
    • 25 gr boter of 1½ eetl. olijfolie
    • 1 theel. zongedroogde tomatentapenade
    • 1 blik (420 gr) witte bonen in tomatensaus
    • 125 gr diepvrieserwten
    • 125 gr diepvriessperziebonen
    • 200 gr maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 eetl. barbecuesaus
    • 100 gr rookkaas, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De aardappelschijfjes voorkoken. De oven voorverwarmen op 200°C (heteluchtoven 180°C/gasstand 4). De aardappelschijfjes in een pan lichtgezouten, kokend water 4 minuten blancheren tot ze halfgaar zijn. Zet de deksel daarbij schuin op de pan. De aardappels mogen niet stuk koken. Afgieten en 4 eetlepels kookvocht opvangen.
    2. Aardappelschjfjes in een kom doen, boter en olie toevoegen en met 2 houten lepels losjes vermengen.
    3. In een pan tomatentapenade met 4 eetlepels kookvocht vermengen. Witte bonen in tomatensaus, erwten sperziebonen, maïs en barbecuesaus toevoegen. Verwarmen tot de diepvriesgroenten net ontdooid zijn. Het mengsel in een ondiepe ovenschaal scheppen en gelijkmatig verdelen. Blokjes rookkaas erover strooien.
    4. Afdekken met een laagje aardappelschijfjes dat dakpansgewijs wordt aangebracht. 30 minuten bakken of tot de aardappelschijfjes gaar zijn en mooi gekleurd zijn.

    Variaties

    • Combineer naar wens verse, diepvriesgroenten of restjes in deze aardappelschotel. * • Voor wat meer eiwit kunt u in plaats van doperwten of sperziebonen witte bonen (uit blik, afgespoeld) of diepvriessojabonen (toko) gebruiken. * • Vervang de aardappels door geschilde zoete aardappels (bataten), blancheer deze slechts 3 min. en voeg 1 theel. citroensap aan het kookwater toe om verkleuren te voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren