Croissants met appel en ham

    Croissants met appel en ham

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijk voor een brunch of picknick: croissants gevuld met zoete, knapperige wortel, appel en plakjes gebraden ham met honing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote croissants
    • 1 eetl. mayonaise
    • 4 eetl. halfvolle crème fraîche
    • 1 grote wortel, grofgeraspt
    • 1 handappel, geboord en kleingesneden
    • 2 bosuitjes, in ringetjes
    • 25 gr radijs, in plakjes
    • 50 gr pecannoten
    • 4 dikke plakken gebraden ham met honing (vleeswaren), vetrandjes verwijderd en over de lengte gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. De croissants horizontaal vanaf de zijkant bijna helemaal doormidden snijden. Zorg dat ze aan de ander kant aan elkaar blijven zitten.
    2. Voor de vulling mayonaise en crème fräîche in een kom vermengen. Wortel, appel, bosui, radijs, pecannoten en zout en peper erdoor mengen.
    3. Het mengsel in de croissants scheppen en de plakken ham erover leggen. Sluit de croissant en direct serveren.

    Variaties

    • Beleg de croissants met een vulling naar keuze (warm de croissants voor vullen bij voorkeur even op onder grill of in oven). * • Zalm uit blik (uitgelekt), vermengd met een beetje mayonaise, afgedekt met een plakje kaas. * • Slablaadjes, kleingesneden rijpe tomaat en pitloze zwarte olijven, afgedekt met plakjes hardgekookt ei en ansjovis. * • Gare kalkoenfilet met slablaadjes en een beetje mayonaise. * • Champignons, gebakken met wat uitgeperste knoflook, tijm en mascarpone.

    … werk vooruit

    Het mayonaisemengsel kunt u tot 4 uur van tevoren maken en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren