Deegballetjes met ricotta en spinazie

    Deegballetjes met ricotta en spinazie

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Deegballetjes met romige ricotta en gerookte tahoe vormen de vulling van dit geurige, vegetarische gerecht, dat het midden houdt tussen een soep en een stoofschotel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr jonge bladspinazie, gekookt, uitgelekt en fijngesneden
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 250 gr ricotta
    • versgeraspte nootmuskaat
    • 1 ei
    • 175 gr bloem
    • 220 gr gerookte tahoe
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1½ eetl. olijfolie
    • 1 prei, in dunne ringen
    • 4 wortels, geschrapt, in dunne plakjes
    • 1 liter groentebouillon
    • 250 gr diepvriestuinboontjes
    • 1 eetl. fijngesneden dragon (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vermeng de spinazie, bosuitjes, citroenschil en ricotta. Voeg wat nootmuskaat, zout en peper toe. Meng er het ei en vervolgens de bloem door. Maak met een theelepel bergjes van dit stevige deeg en draai deze tot kleine balletjes (30-35 stuks). Houd af en toe uw handen onder de koude kraan, zodat het deeg niet te veel plakt. Laat ze afkoelen op een bakplaat.
    2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg het stuk tahoe op een met aluminiumfolie beklede grillplaat. Meng in een grote pan de knoflook met de olie en bestrijk de tahoe aan beide kanten met een beetje van deze knoflookolie. De tahoe aan elke kant 2-3 min. grillen tot hij mooi kleurt.
    3. Verhit de resterende knoflookolie in de pan en bak hierin de prei en wortels 5 min.; roer regelmatig om. Schep de groenten over in een kom.
    4. Schenk de bouillon in de pan en verwarm hem tot het kookpunt. Kook de deegballetjes hierin in porties 3-4 min., tot ze komen bovendrijven. Kook er niet te veel tegelijk, dan blijft de bouillon steeds tegen de kook en plakken de deegballetjes niet aan elkaar. Schep de gare balletjes uit de pan.
    5. Voeg de tuinbonen en dragon (eventueel) toe aan de bouillon. Doe ook de prei en wortels met kookvocht bij de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat hem 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Snijd de tahoe doormidden en vervolgens in plakjes. Voeg de deegballetjes en de plakjes tahoe toe aan de soep. Laat alles nog 1 min. goed doorwarmen op laag vuur. Schep de soep in grote kommen en serveer.

    kokstip

    • U kunt het deeg van tevoren tot balletjes rollen en deze (ongekookt) in de koelkast bewaren; of leg ze naast elkaar op een dienblad of schaal en vries ze in. Bevroren deegballetjes kunt u direct in kokende bouillon gaarkoken: de kooktijd is dan ca. 1 min. langer.

    INFO

    vooraf bereiden * 254 gr groente & fruit * 453 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren