Mayonaiseeieren met gerookte zalm

    Mayonaiseeieren met gerookte zalm

    5keer bewaard
    18min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze variatie op het klassieke gerecht van eieren met mayonaise maakt u met kwarteleitjes en een lichte, maar romige dressing op basis van mayonaise en yoghurt. Verder voegt u sla, waterkers, komkommer en plakjes gerookte zalm toe. Serveren met bruin- of volkorenbrood en u heeft een complete maaltijd op tafel staan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 kwarteleitjes
    • 2 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 2 eetl. magere mayonaise
    • 1 eetl. magere yoghurt
    • 100 g waterkers, dikke steeltjes verwijderd
    • 1 kleine krop eikenbladsla, of 2 little gem slakropjes, in stukjes gescheurd
    • 1/4 komkommer, overlangs gehalveerd en in dunne plakjes
    • 125 g gerookte zalm, in dunne plakjes
    • 2 theel. limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:18min 

    1. De kwarteleitjes in een pan met koud water aan de kook brengen en 3 minuten koken. Met een schuimspaan uit de pan cheppen en in een kom koud water laten afkoelen. Pellen en doormidden snijden.
    2. De dressing bereiden: de kappertjes in een kommetje vermengen met mayonaise en yoghurt.
    3. Waterkers, sla en komkommer over een ondiepe schaal of slakom verdelen. De eitjes erover verdelen. De dressing erover druppelen.
    4. Besprenkel de plakjes zalm met limoensap, bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en verdeel ze over de salade.

    variaties

    • Als u wilt, kunt u ook gewone kippeneieren gebruiken. Kook ze 7 min. in een pan met kokend water, zodat de dooiers gestold, maar nog een beetje zacht zijn. Laat ze in een kom koud water schriken en afkoelen. Pellen en in stukjes snijden. De mayonaisedressing erdoor scheppen en verdeel dit mengsel over de slablaadjes. * • In plaats van kappertjes kunt u ook een fijngesneden sjalot en 6 fijngesneden zwarte (pitloze) olijven aan de dressing toevoegen. In plaats van zalm kunt u rauwe ham gebruiken: verwijder eventuele vetrandjes, snijd de ham in smalle reepjes en verdeel deze over de salade.

    INFO

    120 g groente & fruit * super-ekker * 180 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren