Farfalle met broccoli en ansjovis

    Farfalle met broccoli en ansjovis

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit snelle pastagerecht met verse broccoliroosjes, peterselie en ansjovisfilet pept u op met een snufje chilischilfers. Serveren bij een frisse salade van schijfjes tomaat en uienringen of dunne preiringetjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g farfalle of garganelli
    • 300 g broccoliroosjes
    • 50 g ansjovisfilet in olie, uitgelekt
    • 2 eetl. halfvolle melk
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 grote tenen knoflook, geperst
    • klein bosje bladpeterselie, blad fijngesneden
    • 1/4 theel. chilischilfers
    • 20 g boter
    • geraspte Parmezaanse kaas ter garnering (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Pasta en broccoli koken: in een pan met licht gezouten water de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Het dikke gedeelte van de broccoliroosjes verwijderen en de roosjes zo nodig halveren of in vieren snijden. Op het laatste moment aan de pan pasta toevoegen en even meekoken. De pasta afgieten en 1 dl van het kookvocht opvangen. Pasta en broccoli goed laten uitlekken.
    2. Ansjovis in melk weken: terwijl de pasta kook de ansjovisfilets 5 minuten in melk laten weken, zodat ze minder zout worden. Laten uitlekken en fijnsnijden.
    3. De smaakmakers bakken: in de warme pastapan de olijfolie verhitten en fijngesneden ansjovis, knoflook, peterselie en chilischilfers toevoegen. Op een matig vuur ong. 2 minuten al omscheppend bakken.
    4. Het gerecht samenstellen: pasta, broccoli en opgevangen kookvocht aan de pan toevoegen. De pasta losjes omscheppen en flink wat peper toevoegen. Boter erdoor scheppen en laten smelten. In voorverwarmde, diepe borden scheppen en direct serveren. Indien gewenst Parmezaanse kaas erbij geven.

    Extra lekker

    • Voeg in stap 3, tegelijk met de ansjovis, 1 eetl. kappertjes of 50 g zachte, zongedroogde tomaatjes (kleingesneden) toe. * • Voeg in stap 3 250 g gekookte, gepelde garnalen aan de pan met ansjovis en kruiderij toe. 3 min. meebakken als ze vers zijn, 4 min. als ze uit de diepvries komen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren