Farfalle met pittige worstjes

    Farfalle met pittige worstjes

    5keer bewaard
    28min


    Maak dit als eerste!

    Op een kille, winterse dag smaakt niets zo lekker als deze snelle en verwarmende pastaschotel. Koop hiervoor uw favoriete pikante worstjes met bijv. chilipeper, of Toulousesaucijsjes

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote of 6 middelgrote, pikante saucijsjes (totaal ca. 400 g)
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 125 g (kastanje)champignons, gehalveerd
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 400 g farfalle
    • 280 g gegrilde paprika (potje), uitgelekt en in brede repen
    • 1/4 theel. chilischilfers, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. De saus maken: snijd de saucijsjes elk in 5 stukjes en verhit de olie in een afsluitbare koekenpan. Bak hierin de stukjes saucijs onder regelmatig omscheppen ong. 4 minuten tot ze licht kleuren. Ui en knoflook toevoegen en 1 minuut meebakken. Champignons toevoegen en 1-2 minuten al omscheppend meebakken. Tomaat toevoegen, de saus aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 5-10 minuten zachtjes laten sudderen.
    2. De pasta koken: intussen de farfalle in een pan lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Paprika en chilischilfers aan de saus toevoegen en royaal kruiden met peper. Laat de saus nog 1 minuut sudderen.
    3. Het gerecht serveren: pàsta afgieten en in een voorverwarmde ovenschaal scheppen. De saus op smaak brengen, bij de pasta schenken en losjes door elkaar scheppen. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren