Filobuideltjes met zalm en spinazie

    Filobuideltjes met zalm en spinazie

    20keer bewaard
    40min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze aantrekkelijke buideltjes van filodeeg hebben een heerlijke vulling van zalm en roomkaas, spinazie, doperwten met munt en bosuitjes. Serveren met een lichte, groene salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. sojasaus
    • 3 bosuitjes, in ringetjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • sap van 1 limoen
    • 1 teentje knoflook
    • 2 theel. sesamzaad
    • 400 g zalmfilet, zonder vel en in kleine stukjes
    • 225 g jonge bladspinazie
    • 100 g diepvrieserwtjes, ontdooid
    • 2 theel. munt, fijngesneden
    • 4 vellen filodeeg (totaal ca. 180 g)
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 theel. sesamolie
    • 100 g magere roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakplaat met bakpapier beleggen.
    2. Sojasaus, bosui, knoflook, limoensap, 1 theel. sesamzaad en wat versgemalen zwarte peper vermengen. Zalm toevoegen, er doorheen scheppen en de marinade er even laten intrekken.
    3. Intussen de spinazie in een afgedekte kom in de magnetron laten slinken. In een zeef scheppen en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. In de koelkast laten afkoelen, fijnsnijden en vermengen met zalm, doperwtjes en munt.
    4. De vellen filodeeg dwars doormidden snijden en 8 vierkante stukken van ong. 24x24 cm snijden. Een vierkant stuk op het werkblad leggen, de verschillende oliën vermengen en daarmee de velletjes deeg licht insmeren. Afdekken met een tweede vel deeg. Een 1/4 van het zalmmengsel middel op het deeg scheppen en daarop 1/4 van de roomkaas. De hoeken naar elkaar toe vouwen en in elkaar draaien, zodat een buideltje ontstaat. Het buideltje bestrijken met een beetje olie en sesamzaad erover strooien. Procedure herhalen met de overige buideltjes en deze over de bakplaat verdelen.
    5. De buideltjes in ong. 20 minuten goudbruin bakken. 10 minuten op een rooster laten afkoelen en serveren.

    INFO

    91 g groente & fruit * 456 kcal. * stijlvolle pakketjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    miriam25
    van
    0

    Dit was overheerlijk!!! - 27 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren