Flamenco-eieren

    Flamenco-eieren

    42keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze spectaculaire groenteschotel in Spaanse stijl ziet er schitterend uit en vormt een supereenvoudig, licht gerecht voor lunch of diner. Serveer er knapperig brood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g vastkokende aardappels, geschild en in kleine blokjes
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, zaad verwijderd en in smalle reepjes
    • 1 grote courgette, in plakjes
    • 6 tomaten (totaal ca. 400 g), in stukjes
    • 2 eetl. oregano, fijngesneden
    • 4 grote eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een pan lichtgezouten water de aardappelblokjes 5 minuten voorkoken. Afgieten.
    2. In een grote, diepe koekenpan de olijfolie verhitten en hierin ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur bakken. Paprika en courgette toevoegen en 10 minuten onder af en toe roeren meebakken.
    3. Aardappelblokjes en tomaat toevoegen. Nogmaals 6 minuten onder af en toe omscheppen bakken, tot de groenten bijna gaar zijn.
    4. Oregano en wat zout en peper toevoegen. Vier kuiltjes in het groentemengsel maken en boven elk kuiltje een ei breken. Deksel of een stuk bakpapier over de pan leggen en nogmaals 8-10 minuten verwarmen, tot het eiwit gestold is. Direct serveren.

    variaties

    • Voor een niet-vegetarische versie kunt u in stap 2 150 g magere spekblokjes met de uienringen meebakken; of kies voor blokjes chorizo voor een pittiger effect. * • U kunt ook zalmsnippers of stukjes gerookte makreel toevoegen aan het begin van stap 4.

    INFO

    313 g groente & fruit * 255 kcal. * supereenvoudig

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ontspanjehier
    0

    Erg lekker. Ik heb het iets aangepast met stukjes kip die gekruid met pittige paprika poeder(pimentón picante) en champignons. Ik en mijn gasten vonden het heerlijk! - 28 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren