Florentijnse eieren

    Florentijnse eieren

    10keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geroosterde broodjes met spinazie en gepocheerde eieren en een romige yoghurtsaus met bieslook; een licht, maar luxueus gerecht voor lunch of diner.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 800 g jonge spinazie
    • 4 zeer verse eieren
    • 1 theel. wittewijnazijn
    • 4 platte, zachte volkorenbroodjes
    • Voor de yoghurt-bieslooksaus
    • 2 eierdooiers
    • 1 theel. Franse mosterd
    • 1 1/2 dl Griekse yoghurt
    • 8 sprietjes bieslook, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Voor de saus eierdooiers, mosterd en yoghurt in een hittebestendige schaal opkloppen en al kloppend 10 minuten boven een pan zacht kokend water verwarmen tot de saus bindt. Wat zout en peper en de fijngesneden bieslook toevoegen. De pan van het vuur nemen, maar het schaaltje saus afgedekt op de pan laten staan.
    2. In een wok of brede koekenpan de olie verhitten en hierin 2-3 minuten de spinazie roerbakken tot deze slinkt. Spinazie in een zeef scheppen en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Weer terugscheppen in de pan, zout en peper naar smaak toevoegen en afgedekt warmhouden.
    3. Een grote koekenpan voor de helft met water vullen. Azijn en een snufje zout toevoegen en aan de kook brengen. De eieren 1 voor 1 boven het water breken en in 2-3 minuten tot de gewenste gaarheid pocheren. Tegen het eind van de kooktijd wat heet water over de dooiers scheppen.
    4. Intussen de broodjes horizontaal doormidden snijden en de snijvlakken roosteren. De eieren met een schuimspaan 1 voor 1 uit het water scheppen en op een stuk keukenpapier laten uitlekken.
    5. De spinazie verdelen over de onderhelften van de broodjes. De gepocheerde eieren erop leggen en wat warme saus erover druppelen. Eventueel garneren met sprietjes bieslook. De geroosterde bovenste helften van de broodjes ernaast leggen en direct serveren.

    GARNEREN MET

    8 sprietjes bieslook (indien gewenst)

    kokstip

    • Korte, dunne groene asperges (aspergetoppen) zijn verkrijgbaar in de groentewinkel en supermarkt. Als er alleen dikke groene asperges verkrijgbaar zijn, gebruik dan alleen de punten en verwerk de stengels in een soep of risotto.

    INFO

    200 g groente & fruit * 388 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    heerlijk - 18 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren