Foe yong hai met garnalen en groenten

    Foe yong hai met garnalen en groenten

    7keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    In dit gerecht in Chinese stijl gebruikt u kleurige, geroerbakte groenten en garnalen die geserveerd worden op een omelet, gegarneerd met omeletreepjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eieren
    • 1 theel. sesamolie
    • 3 eetl. korianderblad, fijngesneden (eventueel)
    • 2 theel. maïzena
    • 1 eetl. lichte sojasaus
    • 2 eetl. droge of medium sherry
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 300 g broccoliroosjes, in dunne plakjes
    • 1 oranje of rode paprika, zaad verwijderd en in dunne reepjes
    • 50 g verse gemberwortel, geschild en in zeer dunne reepjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 bosuitjes, in ringetjes
    • 350 g rauwe garnalen, gepeld (zo nodig ontdooid)
    • 200 g taugé

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Eieren loskloppen met sesamolie (en eventueel de koriander). Maizena in een kommetje doen en geleidelijk sojasaus en sherry erdoor mengen.
    2. In een koekenpan of wok 1 eetlepel olie verhitten en hierin broccoliroosjes, paprika, gember, knoflook en bosui 5 minuten bakken tot de broccoli felgroen en beetgaar is. Maizenamengsel erdoor roeren en de groenten nog 1 minuut al roerend gaarkoken.
    3. Garnalen toevoegen en 2 minuten roerbakken. Taugé toevoegen en 1 minuut bakken tot de garnalen roze kleuren. Het mengsel inclusief het vocht in een grote schaal scheppen en warmhouden. De pan met een stuk keukenpapier schoonvegen en de resterende olie enkele seconden in de pan verwarmen. Iets meer dan de 1/2 van het eiermengsel in de pan schenken en deze schuin houden zodat het gelijkmatig over de bodem verdeeld wordt. Even doorroeren en ong. 3 minuten bakken tot het ei gestold is. Losmaken met een spatel en de omelet op een schaal leggen. Snel het resterende eiermengsel in de pan scheppen en in 1-2 minuten laten stollen. Op een snijplank laten glijden en in stukjes snijden.
    4. Groenten en garnalen over de omelet verspreiden, de omeletreepjes erover verdelen en direct serveren.

    variaties

    • Roerbakgroente uit de diepvries is ideaal als u weinig tijd heeft * • Laat voor een vegetarische versie de garnalen achterwege.

    INFO

    382 kcal. * 188 g groente & fruit * lekker Oosters

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren