Fruitige Engelse ham

    Fruitige Engelse ham

    (0)
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een mooie achterham wordt in cider gaargekookt met gember, kardemom en kaneel, samen met appels, peren en kleine, jonge groenten; deze geven het gerecht een boeiende consistentie en waardevolle voedingsstoffen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ontbeende, gerookte achterham van ong. 1 1/4 kg (eventueel geweekt)
    • 40 g verse gemberwortel, geschild en in dikke plakjes
    • 1 kaneelstokje
    • 6 groene kardemompeulen
    • 2 liter tamelijk droge cider
    • 2 grote handappels (bijvoorbeeld Braeburn of Cox)
    • 4 stevige peren
    • 2 eetl. sinaasappelmarmelade
    • 12 miniraapjes, geschild
    • 12 miniworteltjes, geschrapt
    • 250 g minimaïskolfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Weeg de ham en bereken de bereidingstijd: 40 minuten/kilo plus 40 minuten extra (voor 1 1/4 kilo is dat ong. 1 1/2 uur). Leg de ham in een pan die groot genoeg is voor ham, groenten en fruit.
    2. Gember, kaneelstokje, kardemom en cider toevoegen. De pan aan de kook brengen en afschuimen. Het vuur laag zetten en de ham in een afgesloten pan zachtjes gaarkoken.
    3. Begin na 40 minuten kooktijd met het toevoegen van de vruchten: appels in 8 partjes snijden en het klokhuis verwijderen. Peren in vieren snijden en harde kern verwijderen. Fruit aan de pan toevoegen en in 5-10 minuten precies gaarkoken. Met een schuimspaan in een schaal scheppen. Vermeng de marmelade met 1 eetlepel kookvocht en bestrijk de vruchten met dit glaceermengsel.
    4. Ong. 20 minuten voor het einde van de kooktijd de raapjes en wortels toevoegen. Neem de ham als hij gaar is met een spatel en vleesvork uit de pan en laat hem afgedekt met aluminiumfolie even rusten. Maïskolfjes aan de pan toevoegen en 5 minuten meekoken. De groenten afgieten.
    5. Snijd de ham in dikke plakken en verdeel deze over een platte schaal of bord. Schep de groenten en de afgekoelde, geglaceerde vruchten er omheen

    INFO

    347 kcal. * zoet en fruitig * 254 g groente & fruit

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren