Garnalensoep met bosui en eierlinten

    Garnalensoep met bosui en eierlinten

    4keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een aromatische soep geïnspireerd op de keuken van Zuidoost-Azië, waarin vaak eieren in bouillon gepocheerd worden. Met kroepoek erbij geeft dit een snelle en lichte maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter vis- of kippenbouillon (van blokjes)
    • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
    • 2 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
    • bosje bosui, in ringetjes
    • 100 g Thaise rijst, langkorrelige rijst of basmati
    • 2 eetl. rijstazijn of wittewijnazijn
    • 175 g gekookte, gepelde garnalen
    • 200 g taugé
    • 3 eieren, losgeroerd
    • 4 theel. chiliolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De bouillon op smaak brengen: de bouillon in een grote pan schenken, sereh, gember en bosuit toevoegen en aan de kook brengen. De rijst toevoegen, de bouillon opnieuw aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de rijst 8 minuten op een laag vuur in een gesloten pan koken.
    2. Garnalen toevoegen: zout, peper, azijn, garnalen en taugé toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. De stengel sereh verwijderen.
    3. De eieren toevoegen: de losgeroerde eieren in een dun straaltje aan de soep toevoegen; ze vormen dan binnen enkele seconden lange, lintachtige draden. De pan direct van het vuur nemen en de soep in kommen scheppen. In elke kom een beetje chiliolie druppelen en direct serveren.

    Variaties

    Vervang de garnalen door gare, gepelde rivierkreeftjes. • Gebruik voor een vegetarische versie groentebouillon en vervang de garnalen door blokjes gerookte of gewone tahoe. • Wilt u de soep wat minder pittig, besprenkel hem dan tot slot met Oosterse sesamolie in plaats van chiliolie.

    Extra gezond

    Deze soep wordt nog gezonder als u extra groenten toevoegt: Oosterse groenten als minimaïskolfjes of peultjes (in schuine stukjes), of broccoliroosjes. Ook shiitake-paddenstoelen (in dunne plakjes) zijn lekker in deze soep. Laat de groenten of paddenstoelen 2-4 min. meekoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren