Gebakken groenten met bacon en kastanjes

    Gebakken groenten met bacon en kastanjes

    5keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Roerbakken is een snelle bereidingstechniek waarbij vitaminen en mineralen beter behouden blijven dan bij gewoon koken. Zelfs spruitjes en kool, groenten waar sommigen wat terughoudend tegenover staan, krijgen door deze bereidingswijze een fantastische smaak. Serveer er eventueel volkoren- of sesambroodjes bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 1/2 eetl. plantaardige olie
    • 4 dikke plakken magere bacon, in dunne reepjes
    • 2 theel. sesamolie
    • 2 preien, in dunne ringen
    • 225 g spruitjes, in plakjes
    • 1/2 savooiekool, in dunne reepjes
    • 240 g gare kastanjes (liefst verse, anders uit blik of vacuümpak)
    • 1 eetl. sojasaus
    • 3 eetl. sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een wok of grote, diepe koekenpan de plantaardige olie verhitten en hierin de reepjes bacon in ong. 2 minuten lichtbruin kleuren. Met een schuimspaan uit de pan scheppen.
    2. Sesamolie aan het resterende vet in de pan toevoegen en enkele seconden verhitten en hierin prei ong. 30 seconden op matig vuur fruiten. Spruitjes en savooiekool toevoegen en de groenten 4-5 minuten roerbakken.
    3. Bacon en kastanjes aan de pan toevoegen. Sojasaus en sinaasappelsap erdoor roeren. 2 minuten opwarmen, waarbij de groenten verder garen. Naas smaak zwarte peper toevoegen (zout is overbodig vanwage de bacon en sojasaus) Direct serveren.

    variatie

    • Voor een vegetarische versie vervangt u de bacon door 250 g gerookte tahoe of tofu in blokjes; voeg deze toe in stap 2, tegelijk met de kastanjes, dus zonder eerst te bakken. * • Gebruik indien mogelijk verse kastanjes. Snijd ze aan de onderkant kruislings in. Kook ze 7 min. in kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat ze enigszins afkoelen tot u ze kunt hanteren. Verwijder de harde schil en het bruine vlies. Doe de gepelde kastanjes terug in de pan en kook ze nog 10-12 min. tot ze volledig gaar zijn.

    INFO

    200 g groente & fruit * 268 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren