Gebakken kalkoenreepjes met sinaasappel

    Gebakken kalkoenreepjes met sinaasappel

    5keer bewaard
    18min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht wordt gesauteerd ofwel al omscheppend gebakken op hoog vuur: een perfecte bereidingswijze voor kant-en-klare kalkoenreepjes met champignon, sinaasappel en cognac. Serveer er boekweit, rijst of couscous bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 500 g kalkoenreepjes
    • 350 g champignons, in plakjes
    • 4 eetl. cognac
    • dun geraspte schil en sap van 2 sinaasappels
    • 1 theel. suiker
    • 8 eetl. fijngesneden peterselie
    • 4 eetl. yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Bak de ui: verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak deze 1 minuut onder regelmatig omscheppen.
    2. Bak de kalkoenreepjes: voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze 2-4 minuten mee tot ze bruin kleuren en bijna gaar zijn.
    3. Voeg de champignons toe: schep de champignons door het kalkoenmengsel en bak ze 1 minuut op matig tot hoog vuur mee tot ze beginnen te kleuren.
    4. Maak de saus: schenk de cognac erbij (wat met luid gesis gepaard zal gaan) en voeg sinaasappelschil en -sap plus de suiker toe. Laat alles al omscheppend 1 min. pruttelen, zodat de kalkoenreepjes en champignons goed met de saus bedekt zijn. Strooi er peterselie en wat zout en peper over. Serveer de kalkoenreepjes direct en sprenkel er wat yoghurt over.

    Variaties

    • Vervang de kalkoen door kipreepjes. • Gebruik cider of droge sherry in plaats van cognac.

    Kalkoenreepjes met mascarpone … ander idee

    Voeg in stap 1 tegelijk met de ui 2 uitgeperste tenen knoflook toe. Voeg in stap 2 tegelijk met de kalkoenreepjes 2 ingemaakte rode paprika's (uit een potje, in reepjes gesneden) toe. Vervang de cognac en sinaasappel (schil en sap) door 2 dl passata. Laat de yoghurt achterwege. Verrijk de saus met 3-4 eetl. mascarpone en roer 50 g zwarte olijven (kleingesneden) en basilicum in plaats van peterselie door het gerecht. Strooi er tot slot dun geschaafde krullen Parmezaanse kaas over. Serveer hierbij gnocchi, en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing.

    … serveeridee

    • Dit kalkoenmengsel kunt u ook verwerken in een ovenschotel, afgedekt met een deeglaag van diepvriesdeeg voor hartige taart of met een laagje aardappelpuree; of verwerk het in lasagne (afgewisseld met laagjes tomatensaus, lasagnevellen en kaassaus). • Vul pannenkoeken (ongezoete, kant-en-klare pannenkoeken) of bloemtortilla's met dit kalkoenmengsel, rol ze stevig op en schik ze in een ingevette ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over en dek af met aluminiumfolie. Bak ze ca. 15 minuten in de oven (200°C/gasstand 6).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren