Gebakken sint-jakobsschelpen met noedels en waterkers

    Gebakken sint-jakobsschelpen met noedels en waterkers

    1keer bewaard
    18min


    Maak dit als eerste!

    Sint-jakobsschelpen worden in dit gerecht verfijnd op smaak gebracht en gecombineerd met eenvoudige roerbakgroenten en noedels. De jus in de pan vormt een heerlijke saus voor de waterkers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g dunne eiernoedels
    • 300 g schoongemaakte sint-jakobsschelpen
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • dun afgeraspte schil van 1 citroen
    • 1 theel. Engelse mosterd
    • 4 takjes dragon, blaadjes losgemaakt
    • 3 eetl. olijfolie
    • 600 g panklare roerbakgroenten (bijvoorbeeld broccoli, paprika en paksoi)
    • 150 g waterkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:18min 

    1. De noedels in een grote, hittebestendige schaal overgieten met kokendheet water. Afgedekt 5 minuten laten wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing op het pak).
    2. De sint-jakobsschelpen marinieren: snijd de schelpen in dikke plakjes en leg deze in een kom. Knoflook, citroenschil, mosterd en dragon toevoegen en door elkaar scheppen.
    3. In een grote koekenpan of wok de resterende olie verhitten en daarin de groenten 5 minuten roerbakken. De noedels afgieten, de schaal met keukenpapier droogvegen en de noedels terugscheppen in de warme schaal. Gewokte groenten toevoegen en alles goed door elkaar scheppen.
    4. Schep de sint-jakobsschelpen plus de mosterdmarinade in de pan en bak ze 2-3 minuten. Halverwege de baktijd keren. Het groenten-noedelmengsel over 4 grote borden verdelen en de gewokte sint-jakobsschelpen ernaast leggen. Garneren met plukjes waterkers.
    5. Voor de saus 4 eetlepels kokendheet water aan de pan toevoegen en aan de kook brengen. Aangebraden stukjes van de bodem schrapen. Laat de jus enkele tellen flink koken en sprenkel deze vervolgens over de waterkers. Serveer direct.

    Variatie

    Vervang de sint-jakobsschelpen door zeeduivel. Koop een dikke filet en verwijder het omhullende zwarte vlies met een scherp mes. Snijd hem in medaillons van 1 cm dik.

    … handig idee

    Roerbakgerechten zijn ideaal om restjes groente uit de koelkast te verwerken, bijvoorbeeld wortelen, bleekselderij, courgette en paprika. Snijd ze in stukjes van dezelfde grootte, zodat ze ongeveer tegelijk gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren