Gebraden kip met sinaasappel

    Gebraden kip met sinaasappel

    4keer bewaard
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    De kip wordt samen met de groenten in een braadslee gebraden en dankzij de smakelijke vlees- en groentesappen ontstaat de jus vanzelf. Gebruik een grote braadslee, zodat u de groenten naast elkaar kunt leggen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 sinaasappels
    • 4 tenen knoflook
    • 1 kip van ong. 1 1/4 kg
    • 3 kaneelstokjes
    • 4 takjes rozemarijn
    • 1 laurierblad
    • 4 1/2 dl kippenbouillon of water
    • 2 zoete aardappelen (bataten)
    • 2 maïskolven
    • 2 rode uien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Snijd elke sinaasappel in acht partjes. Stop deze samen met een ongepeld teentje knoflook in de buikholte van de kip.
    2. Kaneelstokjes, rozemarijn, laurier en de resterende tenen knoflook in een grote braadslee leggen met de kip erop. Schenk de helft van de bouillon of het water in de braadslee. Braad de kip 1 uur in de oven. Na 30 minuten bedruipen met het vocht in de braadslee.
    3. Intussen de zoete aardappels schillen en in stukken van 3-4 cm snijden. Elke maïskolf overdwars in vier mootjes snijden. Ui pellen en in vieren snijden. Neem de braadslee uit de oven en voeg groenten en resterende sinaasappelpartjes toe. Door de jus scheppen.
    4. Schenk de resterende bouillon of het water erbij. Plaats de braadslee nog 50-60 minuten in de oven, tot de kip en groenten gaar zijn. Bedruip de kip halverwege nogmaals met het vocht in de braadslee.
    5. Neem de kip uit de braadslee en leg hem op een voorverwarmde schaal. Schep de groenten met een schuimspaan rond de kip. Verwijder kaneelstokjes, rozemarijn, laurier en knoflooktenen. Schep het teveel aan vet van de jus af. De jus tot het kookpunt verhitten en bij de kip serveren.

    variaties

    • U kunt de bereidingstijd met 1 uur inkorten als u stukken kip gebruikt, of vier piepkuikens (poussins). Bereid ze samen met de groenten. * • In plaats van zoete aardappels kunt u ook een al even kleurige (fles)pompoen gebruiken.

    kokstip

    • De kip is gemakkelijker in stukken te snijden als u hem na het braden 10-15 min. laat rusten. Leg hem op een snijplank, dek losjes af met aluminiumfolie en bereid intussen jus en groenten.

    INFO

    255 g groente & fruit * 540 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren