Geglaceerde lamskotelet met rozemarijn

  Bestrijk malse lamskoteletten met een zoet, kruidig glazuur en serveer ze met aubergine en ciabattabrood. Onder de grill is het pijlsnel klaar. Serveer er een frisse salade bij.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 2 eetl. rodebessengelei
  • 2 theel. Dijonmosterd
  • 4 theel. fijngesneden rozemarijn
  • 4 magere lamskoteletten, ca. 125 g per stuk
  • 3-4 eetl. olijfolie
  • 1 aubergine, in dikke plakjes
  • 8 sneetjes ciabattabrood
  • verse rode bessen, ter garnering (eventueel)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Vermeng in een pannetje rodebessengelei, mosterd en rozemarijn. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Leg de koteletten op het rooster van de grill, bestrijk ze licht met olie en strooi er wat zout en peper over. Schik de plakjes aubergine ernaast en bestrijk ze met olie. 6-8 minuten grillen tot ze goudbruin kleuren. Keer het vlees halverwege eenmaal; keer de aubergines af en toe.
  3. Verwarm het glazuur op laag vuur, bestrijk de koteletten hiermee en grill ze nog 2 minuten. Keren, glaceren en nogmaals 1-2 minuten grillen.
  4. Bestrijk vlak voor het vlees gaar is de sneetjes brood met wat olie en leg ze op het rooster (schuif de aubergines daarvoor een beetje opzij, of schep ze op een voorverwarmde schaal als ze al gaar zijn). Rooster de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
  5. Het resterende glazuur tegen het kookpunt brengen. Schep de koteletten en aubergineplakjes op borden en schep het hete glazuur over het vlees. Garneer eventueel met rode bessen en geef er de ciabattatoasts bij.

  Variaties

  • Vervang de aubergines door 4 portobellopaddenstoelen. * • In plaats van sneetjes ciabatta kunt u ook witte broodjes doormidden snijden en roosteren.

  Lamskoteletten met honing-muntglazuur … ander idee

  Vermeng 2 eetl. vloeibare honing, 2 theel. Engelse mosterd en 1 eetl. fijngesneden munt. Grill 4 lamskoteletten zoals aangegeven in het basisrecept en bestrijk ze enkele minuten voor het einde van de grilltijd met het glazuur. Vervang de aubergineplakjes door 4 trostomaten, licht met olie bestreken, en grill deze mee met het lamsvlees. Serveer de koteletten en tomaatjes met sneetjes ciabattabrood of broodjes, geroosterd.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren