Basilicum vinaigrette

    Basilicum vinaigrette

    11keer bewaard
    5min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke dressing bij artisjok, asperges of een groene salade en reuze eenvoudig! Een goede kwaliteit olijfolie is doorslaggevend voor deze dressing.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 klein bosje verse basilicum
    • 4 eetlepels geroosterde knoflook, geperst
    • 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 eetlepels balsamico
    • 750 ml extra virgin olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. In een blender basilicum, knoflook, kaas en azijn mengen. In kleine beetjes de olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    Ik wou wel eens wat ander over mijn salade en deze saus is heel geschikt. Ik heb het over een gewone groene salade met tomaat en komkommer geprobeerd. - 23 sep 2009

    DieuwkePikkert
    0

    De olie hoeveelheid olijf olie klopt inderdaad. Dit receptuur gebruiken ze ook bij La Place. Zij doen in plaats van knoflook mosterd erin en in plaats van basilicum wat peterselie. Zonder kaas ook lekker! - 23 mei 2014

    marja593
    van
    0

    Moet er echt zoveel olie op maar vier eetlepes azijn? Kan het me bijna niet voorstellen. Dan valt dat toch in het niet? Meestal is het een deel azijn op drie a vier delen olie! Zo heb ik het altijd geleerd! En gedaan! Het wordt meer knoflookolie! Excuus voor mijn kritiek, maar het moest me even van het hart. Veel succes verder! - 06 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren