Gegrilde groenten met pasta

    Gegrilde groenten met pasta

    11keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Grillen gaat snel en geeft groenten een intense smaak. Met gegrilde Mediterrane groenten, friszure feta en geroosterde pijnboompitten maakt u van gewone pasta een superlekker en kleurrijk gerecht. Serveer hierbij een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 courgette, in schijfjes
    • 1 aubergine, in schijfjes
    • 1 rode paprika, in brede reepjes
    • 1 gele paprika, in brede reepjes
    • 1 rode ui, in dunne partjes
    • 5 eetl. olijfolie
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 50 g pijnboompitten of walnoten
    • 400 g tagliatelle
    • 4 eetl. pesto
    • 200 g feta, in onregelmatige blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de groenten in een grote kom en besprenkel ze met de olie. Knoflook en wat peper toevoegen en het geheel goed door elkaar scheppen. Verdeel de groenten over de bakplaat en grill ze 20-25 minuten tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes hebben. Tijdens het grillen af en toe keren en groenten die al gaar zijn, onder de grill vandaan halen.
    2. Terwijl de groenten gegrild worden een koekenpan zonder olie op matig vuur verhitten en hierin de pijnboompitten of walnoten in 2-3 minuten goudbruin roosteren. Op een bord scheppen.
    3. Halverwege de grilltijd van de groenten een pan lichtgezouten water aan de kook brengen en hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. Afgieten en terugscheppen in de pan.
    4. Het gerecht samenstellen: gegrilde groenten en pesto aan de pan met pasta toevoegen. Feta en pijnboompitten of walnoot toevoegen. De schotel losjes scheppend vermengen en direct serveren.

    Variaties

    • Voeg indien gewenst wat kleingesneden zwarte olijven of kappertjes aan de pasta toe. * • Voor een niet-vegetarische versie kunt u sardines of ansjovis (uit blik) toevoegen.

    Gegrilde groenten met kaas: … ander idee

    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd 1 courgette in blokjes, 1 rode paprika in ruitjes en 1 rode ui in partjes. Over een bakplaat verdelen en 225 g kleine champignons (in vieren gesneden) toevoegen. Besprenkel de groenten met 3 eetl. extra virgin olijfolie en strooi er 1 eetl. rozemarijn en wat zout en peper over. Door elkaar scheppen en over een bakplaat verdelen. 10 minuten grillen, waarbij u af en toe de groenten omschept. Voeg 1 blik artisjokharten (uitgelekt en in vieren gesneden), 3 gekookte en in blokjes gesneden aardappels (indien gewenst) en 250 g mozzarella of halloumi (in blokjes) toe. Door de groenten scheppen en alles nog 10 min. grillen tot de groenten gaar zijn en mooi kleuren. Serveren op een bedje rijst of bulghur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren