Gegrilde halloumi met groenten

    Gegrilde halloumi met groenten

    13keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Vermeng Mediterrane groenten met wat olie, knoflook en tijm, grill ze met zilte halloumi en serveer ze met couscous – absoluut het einde.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kleine courgettes, in langwerpige plakken
    • 1 aubergine, overlangs gehalveerd en in langwerpige plakken
    • 1 rode paprika, in brede reepjes
    • 8 kerstomaatjes
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 theel. tijmblaadjes
    • 250 g halloumikaas
    • 250 g couscous
    • 4 dl kokendhete groentebouillon (van blokje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Alle groenten in een kom doen. In een ander kommetje de olie vermengen met knoflook, tijm en wat zout en peper. 2 eetlepels van dit mengsel over de groenten sprenkelen en dan losjes door elkaar scheppen.
    2. Een geribbelde grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag heet laten worden. Grill hierin (eventueel in porties) de groenten aan elke kant in ong. 2 minuten lichtgeschroeid. Houd de groenten warm.
    3. Snijd de halloumi in 8 plakjes en bak ze in de grillpan aan elke kant 1-2 minuten licht gekleurd. Samen met de groenten over een schaal verdelen.
    4. Intussen de couscous in een hittebestendige schaal doen en daar de bouillon over schenken. Even omscheppen en afgedekt 5 minuten laten wellen. Het resterende oliemengsel door de couscous scheppen en serveren met groenten en kaas.

    Variaties

    • Vervang de Mediterrane groenten door minimaïskolfjes, asperges en champignons. * • Vervang de couscous door gegrild knoflookbrood van sneetjes ciabatta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren