Gegrilde halloumi met tomaten-olijvendressing

    Gegrilde halloumi met tomaten-olijvendressing

    5keer bewaard
    23min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Halloumi is een Griekse kaas met een stevige consistentie die uitstekend gegrild kan worden. Hier wordt de halloumi samen met rode ui en een warme dressing geserveerd op een bedje sla. Geef er sesam- of pompoenpitbrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 1/2 eetl. olijfolie, of olie van de zongedroogde tomaatjes
    • 1 eetl. citroensap
    • 2 rode uien, in smalle partjes
    • 1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
    • 10 halfgedroogde of zongedroogde tomaatjes op olie (potje), in kleine stukjes
    • 12 pitloze zwarte olijven, afgespoeld
    • 250 g halloumi, uitgelekt en in plakjes van 1 cm
    • 75 g jonge spinazie
    • 50 g rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:23min 

    1. In een kom 2 eetlepels olijfolie en citroensap vermengen. De partjes ui in een andere kom leggen en met 1 eetlepel van de dressing vermengen. Knoflook, gedroogde tomaat en olijven aan de rest van de dressing toevoegen. Door elkaar scheppen en even laten staan.
    2. Een geribbelde, gietijzeren grillpan op matig vuur verhitten en met resterende 1/2 eetlepel olie invetten. Ui in de pan leggen en 3-4 minuten grillen tot ze mooi kleuren. Met een spatel keren. De plakjes kaas in de pan leggen, het vuur iets hoger zetten en de partjes ui 3 minuten aan de andere zijde grillen. De plakjes kant 1 1/2 minuut per kant grillen tot ze lichte schroeiplekjes vertonen en aan de randen beginnen te smelten (de partjes ui en plakjes kaas kunt u ook onder een hete grill leggen, op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.)
    3. Intussen spinazie en rucola in een brede kom vermengen. In de kom laten of over 4 borden verdelen. Partjes ui en plakjes kaas erover verdelen.
    4. De tomaat-olijvendressing in de hete pan schenken en enkele seconden verwarmen. Over kaas en slablad schenken en direct serveren.

    variatie

    • In plaats van uien kunt u ook een kleine aubergine in plakjes van 1 cm snijden, en bestrijken met 1 eetl. dressing. Grill ze (eventueel in gedeelten) aan elke kant 7-8 min. in grillpan of onder grill. Houd ze warm terwijl u de kaas grilt. Strooi er vlak voor serveren wat geroosterde pijnboompitten over.

    kokstip

    • Halloumi wordt tijdens het afkoelen snel taai: serveer dit gerecht dus direct na het grillen. Is uw grillpan niet groot genoeg voor uien én kaas, grill de ui dan eerst en pas daarna de kaas.

    INFO

    331 kcal. * 128 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren