Gegrilde kip met groentesalade en munt-boterdressing

    Gegrilde kip met groentesalade en munt-boterdressing

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met gegrilde Mediterrane groenten en kip, bulghur en een aromatische dressing maakt u snel een heerlijke salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g bulghur
    • 6 dl kokendhete groentebouillon (van blokje)
    • 1 aubergine, in plakjes van 1 cm
    • 1 courgette, in plakjes van 1 cm
    • 1 grote gele paprika, in dikke reepjes
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 gegrilde kip
    • 3 theel. rodewijnazijn
    • 400 g oogbonen (of witte bonen) uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie
    • 25 g boter
    • 2 eetl. fijngesneden munt, plus wat hele blaadjes ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De bulghur in een grote schaal met bouillon overgieten. Goed doorroeren. Afgedekt 20-25 minuten laten wellen tot de bulghurt zacht is en bijna alle bouillon heeft opgenomen (of volgens de gebruiksaanwijzing)
    2. Intussen de grill matig heet latne worden en een vel aluminiumfolie op de bakplaat leggen. Verdeel hierove de groenten en bestrijk ze met 1 eetlepel olie. 15-20 minuten grillen, of tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren. Halverwege de grilltijd keren en de andere kant met 1 eetlepel olie bestrijken. Controleer de groenten regelmatig op gaarheid/aanbranden en van de grill verwijderen als ze gaar zijn. Intussen bot en vel van de kip verwijderen.
    3. Om de salade samen te stellen: de bulghur in een zeef laten uitlekken. In de schaal resterende olie en 1 theelepel azijn vermengen. Kip, bonen en peterselie hier voorzichtig doorheen scheppen. Bulghurt toevoegen. De plakken aubergine en courgette zo nodig halveren of in vieren snijden (afhankelijk van de grootte) en samen met paprikareepjes toevoegen. Bestrooien met zout en peper. Schep de salade goed door elkaar.
    4. In een pannetje boter met resterende azijn verwarmen. Fijngesneden munt toevoegen. Schep de bulghursalade op borden en besprenkel deze met de muntdressing. Garneren met blaadjes munt.

    Extra lekker

    • Voor een meer pikante dressing 1 rode Spaanse peper (zaad verwijderd en fijngesneden) of 1/2 theel. chilipasta toevoegen aan de gesmolten boter.

    … werk vooruit

    Tot en met stap 3 kunt u de salade 3-12 uur van tevoren bereiden; bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast. Neem hem zo mogelijk een uur voor serveren uit de koelkast en sprenkel er vlak voor serveren de muntdressing over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren