Gegrilde polenta met groenten, olijven en Parmezaanse kaas

    Gegrilde polenta met groenten, olijven en Parmezaanse kaas

    4keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gegrilde Mediterrane groenten, sappige olijven en een chilidressing met knoflook en citroen vormen een spannend combinatie met kant-en-klare, gegrilde polenta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote aubergine, in lange, dunne plakken
    • 3 eetl. olijfolie
    • 2 rode paprika's, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd
    • 200 g sjalotten, met schil, overlangs gehalveerd
    • 1 rode chilipeper, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd
    • 1 teen knoflook
    • 500 g kant-en-klare polenta (Italiaanse delicatessenwinkel), in dunne plakjes
    • 1 eetl. citroensap
    • 75 g pitloze zwarte olijven
    • 50 g Parmezaanse kaas of pecorino

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. De grill op de hoogste stand verhitten. Plakken aubergine aan weerskanten bestrijken met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel ze over de bakplaat. Paprika met vel omhoog ernaast leggen, en de sjalotjes met schil omlaag. Ong. 15 minuten grillen tot het vel van paprika en sjalot donker kleurt. De aubergines halverwege de grilltijd keren, Op een schaal of snijplank laten afkoelen tot u ze in de hand kunt nemen.
    2. De stukken chilipeper (met snijvlak omlaag), het ongepelde teentje knoflook en de plakken polenta op de bakplaat leggen. De polenta aan weerskanten met olie bestrijken. Ong. 6 minuten grillen. Chilipeper en knoflook van de bakplaat nemen, de polenta keren en in nogmaals 6-8 minuten goudbruin grillen.
    3. Boven een kommetje het vruchtvlees uit gehalveerde chilipeper schrapen en de zachte knoflook uit het vlies knijpen. Fijnprakken met de resterende eetlepel olie en het citroensap. Paprika's ontvellen en in reepjes snijden. Sjalotjes pellen. De plakken polenta over een ruime schaal verdelen en daar paprika, sjalotjes, aubergine en olijven tussen leggen. Chilidressing erover druppelen.
    4. Schaaf wat krullen Parmezaanse kaas over de groenten en strooi de basilicum erover. Serveer direct.

    GARNEREN MET

    basilicumblad

    variatie

    • In plaats van plakjes polenta kunt u ook sneetjes ciabattabrood gebruiken. Bestrijk ze met olie en rooster ze aan beide kanten goudbruin.

    INFO

    205 g groente & fruit * 634 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren