Gegrilde sardine gevuld met citroencouscous en kappertjes

    Gegrilde sardine gevuld met citroencouscous en kappertjes

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Sardines zijn supergezond. Vraag uw vishandelaar om ze schoon te maken en kop en graat te verwijderen, zodat u ze direct kunt vullen met deze citroenfrisse couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g couscous
    • 5 dl kokendheet water of visbouillon
    • 12 verse sardines (elk ca. 80 g), schoongemaakt
    • 4 tomaten (totaal ca. 200 g), kleingesneden
    • 4 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 4 eetl. peterselie, fijngesneden
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 20 kleine tros- of kerstomaatjes
    • CITROEN-KNOFLOOKMAYONAISE
    • 3 tenen knoflook
    • 3 eetl. magere mayonaise
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 1 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De couscous in een hittebestendige kom overgieten met kokendheet water of bouillon. 5-10 minuten laten wellen, tot alle vocht is opgenomen. Met een vork luchtig omscheppen en warmhouden.
    2. De fijngesneden tomaat, kappertjes, peterselie en citroenschil door de couscous scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. De sardines opentrekken en met het vel naar beneden op een snijplank leggen. In het midden van elke sardine een lepel couscousmengsel scheppen. Dan kopkant en vervolgens staartkant dichtklappen. Vastzetten met een cocktailprikker (tot hier kunt u de sardines van tevoren bereiden; samen met de couscous afgedekt in de koelkast bewaren. Dezelfde dag nog grillen en serveren).
    4. De gevulde sardines 6-8 minuten onder de hete grill leggen tot ze gaar en lichtgekleurd zijn. Halverwege de grilltijd keren. De ongepelde tenen knoflook voor de citroenmayonaise toevoegen en 4-5 minuten meegrillen tot ze zacht zijn. Ook de kleine trostomaatjes toevoegen en deze 3-4 minuten meegrillen.
    5. Intussen de resterende couscous in een schaal scheppen. De gegrilde sardines en tomaat erover verdelen. De zachte knoflook boven een kommetje uit de vliesjes knijpen en mayonaise, citroenschil en citroensap erdoor roeren. Serveerd de citroenknoflookmayonaise bij de sardines.

    INFO

    125 g groente & fruit * 569 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren