Gegrilde zalm met sherry-walnootdressing

    Gegrilde zalm met sherry-walnootdressing

    7keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Verse zalm is ideaal om snel te grillen. Serveren op een bedje sla met grapefruit, walnoot en gegrilde courgettelinten. Geef er warme ciabatta bij, eventueel gevuld met olijven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. walnootolie
    • 3 eetl. medium sherry
    • geraspte schil en sap van 1 citroen
    • 4 moten zalmfilet met vel, elk ca. 115 g
    • 1 grote courgette, in dunne linten (zie kokstips)
    • 135 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla, babyspinazie en eikenbladsla)
    • 1 rode grapefruit, dik geschild en partjes uit de vliezen gesneden
    • 50 g walnoot, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. In een ondiepe schaal 2 eetl. olijfolie vermengen met walnootolie, sherry, citroenschil en citroensap. De zalmfilet erdoor wentelen. Afgedekt en nacht in de koelkast laten marineren.
    2. De volgende dag de courgettelinten in een grote kom leggen en 2 resterende eetlepels olijfolie erdoor scheppen. Het slablad over 4 borden verdelen met daarover de partjes grapefruit. Walnoot erover strooien.
    3. Een geribbelde, gietijzeren grillpan op hoog vuur verhitten en hierin de courgettelinten (eventueel in gedeelten) 4-5 minuten onder regelmatig keren grillen tot zich schroeiplekjes vormen. Uit de pan nemen en warmhouden.
    4. De vis uit de marinade nemen (marinade bewaren). Het vuur onder de grillpan verlagen en de zalmfilet eerst met het vel naar beneden in de pan leggen. 4-5 minuten per kant op matig vuur grillen tot ze gaar zijn en stevig aanvoelen als u er op drukt.
    5. Over elk bedje sla enkele courgettelinten draperen. De zalm erop leggen. Resterende marinade in de pan schenken en op een hoog vuur 1-2 minuten iets in laten koken. Over de zalm druppelen, garneren met plukjes peterselie en direct serveren.

    GARNEREN MET

    plukjes bladpeterselie

    kokstips

    • Zo maakt u courgettelinten: snijd de courgette met een dunschiller overlangs en rondom in brede repen. Ga zo door tot u de dunne kern overhoudt; deze gebruikt u niet. * • U kunt de zalm en courgettelinten ook onder een hete grill bereiden.

    INFO

    494 kcal. * 200 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren