Basilicumbrood met zongedroogde tomaat

    Basilicumbrood met zongedroogde tomaat

    34keer bewaard
    3uur10min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Met dit gezonde kruidenbrood maakt u boterhammen een stuk lekkerder! Gebruik droge tomaten, niet de verwerkte variant die druipt van de olie.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 1/4 theelepel droog bakkersgist
    • 400 gr bloem
    • 3 eetlepels tarwevlokken
    • 5 eetlepels quinoa
    • 3 eetlepels droge melkpoeder
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 25 gr zongedroogde tomaat, in stukjes
    • 1 theelepel zout
    • 280 ml water
    • 225 ml kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. In een kleine kom de zongedroogde tomaten onder kokend water zetten. 10 minuten laten weken, dan afgieten en tot kamertemperatuur laten afkoelen. Met een schaar in kleine stukjes knippen.
    2. De ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing in de broodmachine doen. Selecteer het basismenu of het menu voor wit brood en druk op Start.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    voor het eerst de bbm gebruikt en dit brood gemaakt. mmm wat is het lekker en onwijs goed gelukt. Echt een aanrader voor bij een borrel en lekker dopen in olijfolie en zeezout. - 12 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren