Pastasalade met geitenkaas en watermeloen

    Pastasalade met geitenkaas en watermeloen

    31keer bewaard
    36min


    4 personen hebben dit gemaakt

    In deze eenvoudige pastasalade vormt sappige watermeloen de perfecte aanvulling op pittige geitenkaas. De salade heeft een prettige consistentie en dankzij knapperige witlof, pittige rucola en geroosterde pijnboompitten een Mediterrane uitstraling.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g volkoren penne
    • 150 g stevige, magere, verse geitenkaas
    • 1/2 kleine watermeloen, in blokjes van 2-3 cm, pitjes verwijderd
    • 100 g rucola
    • 50 g pijnboompitten, geroosterd
    • 2 kleine struikjes witlof
    • 4 plakjes rauwe ham, vetrandjes verwijderd en in reepjes
    • Voor de dressing
    • 2 1/2 eetl. milde olijfolie
    • 1 eetl. limoensap
    • 1 eetl. balsamico
    • 1 eetl. munt, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 11min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:36min 

    1. De pasta in een pan lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten in een vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten afkoelen. In een kom scheppen.
    2. Alle ingrediënten voor de dressing in een schoon jampotje met schroefdeksel doen, goed sluiten en krachtig schudden. Versgemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
    3. (zout is waarschijnlijk overbodig omdat kaas en ham al vrij zout zijn).
    4. De geitenkaas over de pasta verkruimelen. Watermeloen toevoegen. De dressing erover schenken en de salade losjes omscheppen. Rucola en pijnboompitten toevoegen.
    5. De blaadjes witlof lostrekken en over een ondiepe schaal verdelen. De pastasalade over de witlof verdelen en reepjes ham erop leggen.

    variaties

    • In plaats van geitenkaas kunt u ook feta gebruiken. Neem liever geen losse stukjes feta maar een blokje, en laat dit 2-3 min. weken in een kom met koud water om de kaas minder zout te maken. Snijd de feta in blokjes of verkruimel hem. * • In plaats van watermeloen kunt u ook blokjes honingmeloen, charentaismeloen of mango gebruiken. Druk het sap uit 2 eetl. versgeraspte gemberwortel en voeg dit toe aan de dressing.

    INFO

    heerlijk zomers * 474 kcal. * 268 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Ali
    van
    0

    Het was een heerlijke salade die vooral op een warme dag lekker als hoofdmaaltijd smaakte. De rucola zou ik de volgende keer kleiner snijden. - 30 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren