Gekruide kip

    Gekruide kip

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dankzij het specerijenmengsel krijgen de kipfilets tijdens de bereiding een lekker kruidig korstje en ze blijven toch heerlijk mals. Serveren met een eenvoudige bonensalade met tomaat en avocado en boerenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. korianderzaad
    • 2 theel. komijnzaad
    • 2 theel. zwarte peperkorrels
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 2 theel. gedroogde oregano
    • 4 theel. paprikapoeder
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 kipfilets, elk ca. 150 g
    • Voor de salade
    • 1 avocado
    • 4 tomaten, in plakjes
    • 400 g borlotti- of pintobonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 eetl. limoensap
    • 1 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. bladpeterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Koriander, komijn, peperkorrels en knoflook in een vijzel tamelijk fijnmalen. Oregano, paprikapoeder en olijfolie toevoegen, zodat zich een kruidenpasta vormt.
    2. Elke kipfilet 3-4 maal diep inkerven. De filets goed met het kruidenmengsel inwrijven, vooral in de kerven.
    3. Een koekenpan met zware bodem tot zeer heet verhitten. De kipfilets in de pan leggen en het vuur wat lager zetten. De filets 15-20 minuten op matig vuur braden tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Tijdens het bakken af en toe keren (laat de kipfilets naar wens geheel of volledig afkoelen en serveer ze op de salade, of laat ze afkoelen en bewaar ze tot nader gebruik in de koelkast.)
    4. Kort voor serveren van de salade de avocado schillen en in plakjes snijden. Samen met tomaatschijfjes en bonen in een kom vermengen. Limoensap en olijfolie erover schenken. Peterselie en een beetje zout en peper toevoegen.
    5. De salade op een schaal scheppen. De filets in schuine plakjes snijden en over de salade verdelen. Garnelen met partjes limoen.

    SERVEREN MET

    partjes limoen

    variatie

    • Dit specerijenmengsel is ook heel geschikt voor varkensvlees: wrijf er karbonades of varkensfiletlapjes mee in en bereid ze op dezelfde wijze.

    INFO

    113 g groente & fruit * 401 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren