Roerbakkip met cashewnoten

    Roerbakkip met cashewnoten

    3keer bewaard
    24min


    Maak dit als eerste!

    Met kip, noten en abrikozen, en een handje pittige basilicum als smaakmaker, bereidt u dit frisse, zomerse roerbakgerecht. Serveer deze snelle maaltijd met rijstnoedels of luchtige witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 500 g kipfilet, in reepjes
    • 50 g cashewnoten
    • 1 grote gele paprika, in reepjes
    • 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    • 4 bosuitjes, versnipperd
    • 2 kleine courgettes, in dunne halve schijfjes
    • 50 g zachte, gedroogde abrikozen, in reepjes
    • 4 eetl. droge sherry
    • dun afgeraspte schil en sap van 1 limoen
    • 1 theel. Oosterse sesamolie
    • 1/2 Chinese kool, in dunne reepjes
    • 25 g basilicum, in flinters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 9min  ›  Klaar in:24min 

    1. Een grote koekenpan of wok met olijfolie verhitten De kipreepjes en cashewnoten toevoegen en 2-3 minuten roerbakken tot de kipreepjes gaar zijn en de noten licht gekleurd.
    2. Paprika, bleekselderij en bosui toevoegen en 1-2 minuten meebakken. Plakjes courgette en reepjes abrikoos toevoegen en 1-2 minuten roerbakken tot ze gaar, maar knapperig zijn.
    3. Sherry, gerapste citroenschil en citroensap toevoegen. Sesamolie erover druppelen. Wat zout en peper naar smaak toevoegen en alle 30-60 seconden al omscheppend bakken zodat de alcohol kan verdampen en alle ingrediënten goed op smaak komen. Tot slot Chinese kool en basilicum toevoegen. Alles goed door elkaar scheppen, de pan van het vuur nemen en het gerecht direct serveren.

    Geroerbakte garnalen met pinda's … ander idee

    Roerbak in de olijfolie 2-3 minuten 400 g grote, rauwe gepelde garnalen; laat de cashewnoten achterwege. Voeg de roerbakgroenten uit het basisrecept toe, maar vervang de bleekselderij door 150 g minimaïskolfjes (gehalveerd) en 150 g worteltjes (in staafjes). Roerbakken zoals aangegeven. Volg het basisrecept in stap 3, maar voeg in plaats van sherry 1 eetl. nam pla (Thaise vissaus) toe. Controleer of de garnalen gaar zijn en bestrooi het gerecht met 50 g grofgehakte pinda's.

    … nog sneller

    • Koop kipreepjes en kleingesneden abrikozen, dat spaart voorbereidingstijd (en afwas). • Er is een ruim aanbod aan roerbakgroenten verkrijgbaar, per soort verpakt of in groentemengsels, vers of uit de diepvries. Deze kunt u gebruiken ter vervanging van de paprika, courgette, bleekselderij en bosuitjes. Bekijk het etiket voor de benodigde hoeveelheden: voor 4 personen heeft u ongeveer 500 g roerbakgroenten nodig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren