Geroerbakte rijst met groenten en cashewnoten

    Geroerbakte rijst met groenten en cashewnoten

    8keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Basmatirijst is snel klaar en kan daarom na het koken heel goed in een roerbakgerecht worden verwerkt. Noten en pitten maken het compleet. Of geef er gegrild vlees of vis bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g basmatirijst, gewassen
    • 2 eetl. sojasaus
    • 1 eetl. droge sherry
    • 2 theel. sesamolie
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 225 g wortelen, geschrapt, in dunne halve plakjes
    • 300 g prei, in dunne ringetjes
    • 150 g savooiekool, in dunne reepjes
    • 1 grote teen knoflook, uitgeperst
    • 1 grote rode Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden, of ½ theel. chilivlokken
    • 75 g cashewnoten
    • 75 g gemengde zaden en pitten, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Kook de groenten en maak de saus: Strooi de rijst in een pan met kokend water en kook hem in 10 min. gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Giet hem af. Vermeng intussen in een kommetje de sojasaus, sherry en sesamolie.
    2. Roerbak de groenten: Verhit terwijl u de rijst kookt een wok of grote koekenpan met de plantaardige olie en roerbak de wortelen en prei hierin 2–3 min. Voeg de kool, knoflook en Spaanse peper toe en roerbak ze 2–3 min. mee. Voeg het sojasausmengsel, de cashewnoten en wat zout en peper toe.
    3. Voeg de rijst toe: Voeg de warme rijst toe aan de wok en schep hem om met de groenten. Strooi de zaden en pitten erover en schep ze er losjes door.

    Variaties

    Gebruik naar keuze groenten van het seizoen, bijvoorbeeld reepjes courgette, aubergine, paprika of venkel. Of gebruik 600 g roerbakgroenten (panklaar).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren