Geroosterde groenten met peer en bacon

    Geroosterde groenten met peer en bacon

    15keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een verwarmend en smaakvol herfstgerecht. Roosteren haalt niet alleen de zoete smaak van de groenten naar voren, de voedingsstoffen blijven ook optimaal behouden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine, in lengterichting in 8 plakken
    • 3 zoete aardappelen (bataten), geschild, in lengterichting in 8 plakken
    • 3 pastinaken, in lengterichting in 4 plakken
    • 150 g jonge prei
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. verse tijm, fijngesneden, of 2 theel. gedroogde
    • 2 stevige peren, schoongemaakt en in 4 parten
    • 8 dikke plakken magere, gerookte bacon
    • 1 eetl. balsamico

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Aubergine, zoete aardappel, pastinaak en prei enkellaags over een ruime braadslee verdelen. Licht met olijfolie inkwasten.
    2. Groenten bestrooien met tijm en versgemalen zwarte peper. Zet de braadslee 25-30 minuten in de oven tot de groenten halfgaar zijn. De stukjes peer ertussen leggen en alles nog even door de olie scheppen. De plakjes bacon erover verdelen.
    3. Nog 15-20 minuten in de oven schuiven tot groenten en peren gaar zijn en de bacon lichtbruin kleurt. Balsamico erover druppelen en het gerecht direct serveren.

    variaties

    • In plaats van gewone peren kunt u in de herfst kweeperen gebruiken. * • Gebruik eens een bol knoflook in plaats van de peren. Snijd de ongepelde bol dwars doormidden en voeg die 20 min. voor het einde van de oventijd toe aan de braadslee. De knoflook wordt heerlijk zoet van smaak, en zo zacht dat u hem uit de vliesjes kunt knijpen. Serveer de knoflook bij de groenten. * • In plaats van dunne, jonge preitjes kunt u ook gewone prei gebruiken; snijd deze in schuine stukken. Of neem eens partjes rode ui.

    kokstip

    • Als u alle groenten in dezelfde richting legt, zijn ze gemakkelijker met olie in te kwasten.

    INFO

    321 kcal. * 268 g groente & fruit * huiselijk

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren