Geroosterde pompoen en courgette met limabonen

    Geroosterde pompoen en courgette met limabonen

    5keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Kort geroosterde pompoen, rode ui, courgette en limabonen worden extra lekker en zoet dankzij een sinaasappelglazuur met kardemom. U serveert ze met een schepje crème fraîche. Knapperig brood past hier uitstekend bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode uien
    • 1 pompoen van ca. 750 g, geschild en in blokjes van 1 1/2 cm
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 courgette, in schijfjes van 1 cm
    • 4 takjes tijm
    • 6 kardemompeulen
    • 1/2 theel. lichtbruine basterdsuiker
    • 4 eetl. sinaasappelsap
    • 2 theel. balsamico
    • 400 g limabonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 dl magere crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 9. Schuif een grote, diepe bakplaat (of braadslee) in de oven. Elke ui in 8 partjes snijden. Pompoen en ui in een kom scheppen en 1 1/2 eetlepel olie, zout en peper toevoegen. Met een grote lepel of met de hand omscheppen.
    2. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten hier enkellaags over. 10 minuten roosteren. Intussen de courgette in de kom doen en tijm en resterende olie toevoegen. Goed omscheppen.
    3. De kardemompeulen in een vijzel of met een deegroller kneuzen. De zaadjes eruit nemen en deze in vijzel of kruidenmolen redelijk fijn malen. In een kommetje kardemome vermengen met suiker, sinaasappelsap en azijn. De half geroosterde groenten op de bakplaat omscheppen en courgette en bonen toevoegen. Het glazuur over de groenten schenken en nogmaals 10 minuten roosteren tot de groenten gaar zijn en licht gekleurd.
    4. De groenten uit de oven nemen en in een voorverwarmde schaal of op borden scheppen. Vlak voor serveren een lepel crème fraîche erover scheppen.

    Variaties

    • Gebruik een pompoen naar keuze, bijvoorbeeld een flespompoen, Japanse hokkaido of eikelpompoen. • Vervang de courgette door 2 groene paprika's.

    Extra lekker

    Rooster 200 g schoongeboende krielaardappeltjes (in vieren gesneden en omgeschept met ½ eetl. olijfolie) mee met de pompoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren