Soep van geroosterde tomaat met chorizo

    Soep van geroosterde tomaat met chorizo

    10keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze Mediterrane soep met zijn rijke smaak is een goede keuze voor een lekkere en toch snelle maaltijd. Serveer hierbij knapperig stokbrood, of (wat voedzamer) roggebroodruitjes met ricotta en pesto.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 pomodoretomaten, gehalveerd
    • 2 rode puntpaprika's, in de lengte gehalveerd
    • 1 rode ui, met schil en in vieren gesneden
    • 2 tenen knoflook, ongepeld
    • 5 dl kippenbouillon (van blokje)
    • 400 g rode kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 100 g chorizo, in stukjes
    • 2 theel. balsamico
    • 15 g basilicumblaadjes, in flinters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. Tomaat, paprika en uipartjes met het snijvlak naar beneden over een bakplaat verdelen. De teentjes knoflook ertussen leggen.
    2. De groenten 6-8 minuten grillen tot de schillen zwarte plekjes krijgen. Tomaat, paprika en ui pellen. De teentjes knoflook eruit knijpen.
    3. De helft van de groenten fijnsnijden. De rest van de groenten samen met de knoflookpuree en bouillon in een keukenmachine of blender pureren. De soep weer in de pan schenken en de kleingesneden groenten erdoor roeren. Een beetje zout en peper toevoegen.
    4. De soep onder af en toe roeren aan de kook brengen. Bonen, chorizo en balsamico toevoegen. De soep afgedekt 2-3 minuten zachtjes laten koken. Basilicum toevoegen en serveren.

    Variaties

    • Vervang de chorizo door kleingesneden magere salami of kleingesneden knakworstjes. • Gebruik voor een vegetarische versie groentebouillon, laat de chorizo weg en voeg samen met de kidneybonen 400 g kikkererwten uit blik toe.

    Werk vooruit

    Deze soep kunt u 1-2 dagen van tevoren maken. Bereid hem tot en met stap 3, laat hem afkoelen en zet hem afgedekt in de koelkast. Maak hem voor het serveren af zoals aangegeven.

    Nog sneller

    Grill ui en knoflook zoals aangegeven. Gebruik 280 g gegrilde rode paprika uit blik en 400 g tomaat uit blik. Snijd ze klein en pureer ze met gegrilde ui en knoflook zoals aangegeven in stap 3.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren