Gesmoorde eend met bleekselderij en sinaasappel

    Gesmoorde eend met bleekselderij en sinaasappel

    3keer bewaard
    1uur55min


    Maak dit als eerste!

    Eendenborst is erg lekker en (zonder vel) bovendien heel slank. De sinaasappels leveren veel vitamine C; een krachtige antioxidant.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 sinaasappels
    • 4 eendenborsten, elk ca. 175 g, zonder vel
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 2 uien, in smalle ringen
    • 4 stengels bleekselderij, in plakjes
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • 500 g krielaardappeltjes, schoongeboend en gehalveerd
    • 1 1/2 dl kippen- of groentebouillon
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en in dunne ringetjes (naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. De geraspte schil en het sap van 4 sinaasappels in een schaal vermengen en de eendenborsten erdoor wentelen. Afgedekt met keukenfolie 1-24 uur in de koelkast laten marineren.
    2. De eendenborsten uit de koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De resterende 2 sinaasappels dik afschillen en de partjes lossnijden.
    3. In een ondiepe, ovenbestandige braadpan op middelhoog vuur de olie verhitten en hierin uienringen en bleekselderij 3 minuten onder af en toe roeren bakken. Knoflook toevoegen en nogmaals 1 minuut laten bakken zonder te laten kleuren. De groenten met een schuimspaan op een bord scheppen.
    4. De eendenborsten uit de marinade nemen en in de braadpan leggen. De uienringen en bleekselderij erover verdelen en de marinade erover schenken. Aardappeltjes en 1/2 sinaasappelpartjes er omheen leggen. De bouillon erbij schenken. Chilipeper (als u die gebruikt) erover strooien. Aan de kook brengen.
    5. De braadpan afgedekt 35-40 minuten in de oven zetten. Ui en bleekselderij in diepe borden scheppen, de aardappeltjes ernaast leggen. Snijd de eendenborsten in plakjes en verdeel ze over de groenten. De jus erover schenken. Garneren met resterende partjes sinaasappel en peterselie.

    GARNEREN MET

    fijngesneden peterselie

    variaties

    • Varkensfiletlapjes kunt u op dezelfde manier bereiden (in 20 min.). Verwijder van tevoren de vetrandjes. * • Dit gerecht wordt extra mooi als u bloedsinaasappels gebruikt!

    INFO

    417 g groente & fruit * 488 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren