Gesmoorde fazant met paddenstoelen

    Gesmoorde fazant met paddenstoelen

    1keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Fazant heeft heerlijk mals vlees en hoewel het meer vet bevat dan ander gevogelte, is dit grotendeels enkelvoudig onverzadigd. Spliterwten zorgen voor vullende koolhydraten en binden tevens de saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
    • 1 dl kokendheet water
    • 1 1/2 eetl. olijfolie
    • 1 grote, panklare fazant, in 4 stukken
    • 50 g magere spekblokjes
    • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
    • 2 wortels, geschrapt en in blokjes
    • 1 grote ui, grofgehakt
    • 100 g kastanjechampignons, gehalveerd
    • 150 g gele spliterwten
    • 2 1/2 dl rode wijn
    • 3 dl kippen- of groentebouillon
    • fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De gedroogde paddenstoelen in een hittebestendig kommetje overgieten met kokendheet water. 20 minuten laten wellen.
    2. Intussen in een grote braadpan op middelhoog vuur 1 eetlepel olie verhitten en de stukken fazant daarin in 2-3 minuten goudbruin aanbraden. Op een bord scheppen en warmhouden.
    3. In dezelfde pan de spekblokjes al roerend 5 minuten bakken tot ze mooi kleuren. De resterende 1/2 eetlepel olie, bleekselderij, wortel en ui toevoegen. Het vuur laag zetten en de groenten met de deksel op de pan 5 minuten smoren.
    4. Kastanjechampignons toevoegen en het groentemengsel onafgedekt nog 3 minten zachtjes laten koken. De spliterwten erdoor roeren.
    5. De geweekte paddenstoelen afgieten (het weekvocht bewaren) en aan de pan toevoegen. Het weekvocht er door een zeef bijschenken. Rode wijn en bouillon erbij schenken. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en nog 15 minuten laten sudderen.
    6. De stukken fazant in de pan leggen en het geheel met de deksel op de pan 20-30 minuten laten sudderen tot de fazant gaar is. Kort voor serveren de peterselie erover strooien.

    Variatie

    In plaats van fazant kunt u ook stukken kip of eendenborst gebruiken.

    Kokstip

    U kunt dit hele gerecht 2 dagen van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Laat het voor het serveren eerst op kamertemperatuur komen en warm het vervolgens op een zeer laag vuur langzaam op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren