Gestoomde mul met jonge groenten

    Gestoomde mul met jonge groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Laurier, limoen en olijfolie gaan samen in een verfijnde en aromatische saus voor de vis, die in pakketjes op een bedje groenten wordt gestoomd: een elegante en toch gemakkelijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 550 g schoongeboende krielaardappeltjes
    • 2 dunne preitjes, in ringetjes
    • 250 g jonge worteltjes, in schijfjes
    • 1 limoen
    • 4 rode mulfilets, ca. 100 g per stuk
    • 12 schijfjes komkommer
    • 4 laurierblaadjes
    • 8 eetl. olijfolie
    • 4 kleine courgettes, ca. 100 g per stuk, in de lengte gehalveerd
    • 30 g verse zuring, in flinters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de krieltjes in een pan met licht gezouten water in ca. 10 min. gaar en giet ze af. Neem intussen een grote pan waarop een stoominzet past en breng hierin een laagje water aan de kook. Scheur 4 flinke stukken aluminiumfolie af, groot genoeg om de visfilets in te verpakken.
    2. Verdeel prei en wortel over de stoominzet. Schaaf met een zesteur of dunschiller dunne sliertjes van de limoen en doe deze in een kommetje. Snijd de limoen in 4 partjes.
    3. Leg op elk stuk aluminiumfolie een visfilet, met het vel omlaag. Over elke filet 3 schijfjes komkommer en een laurierblad verdelen. Strooi er wat zout en peper over. Sprenkel over elke visfilet enkele druppels limoensap en leg het partje limoen erop. Sprenkel daarna over elke filet 2 theelepels olijfolie. Vouw de zijkanten van het folie dicht zodat pakketjes ontstaan.
    4. Zet de stoominzet op de pan en stoom de groenten 5 minuten. De halve courgettes met het snijvlak omhoog erop leggen. De vispakketjes erop leggen. Alles nogmaals 10 minuten stomen tot vis en groenten precies gaar zijn.
    5. De vispakketjes openen en in elk pakketje wat sliertjes limoenschil en wat gesnipperde zuring leggen. Groenten en krieltjes over 4 borden verdelen. De visfilets met een spatel op de borden leggen en de saus uit het folie erover schenken. Direct serveren.

    Variaties

    • Vervang de rode mul door zeebaars-, schol- of tongscharfilet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren