Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    5keer bewaard
    1uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke vegetarische schotel van stevige, uitgeholde stukken courgette gevuld met venkel en zachte cannellinibonen. Een knapperig paneerlaagje zorgt voor de finishing touch. Serveer er brood bij en een salade op basis van seizoensgroenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 grote courgettes, elk ca. 250 g
    • 1 1/2 eetl. walnoot- of plantaardige olie
    • 2 sjalotten of 1/2 kleine ui, versnipperd
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 venkelknol, in kleine stukjes
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 400 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 3 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 1/2 theel. chilivlokken (naar keuze)
    • 4 eetl. groentebouillon
    • Voor het paneerlaagje
    • 50 g volkorenbroodkruim
    • 50 g walnoten, grofgehakt
    • 50 g Parmezaanse kaas of pecorino, versgeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwamren op 190°C/gasstand 5. De uiteinden van de courgettes snijden. Met een zesteur in lengterichting reepjes afschillen, steeds met tussenruimte, zodat een streepeffect ontstaat.
    2. De courgettes over de breedte in stukken van 4 cm snijden. Met een uitsteekvormpje van 3 cm, een appelboor of een scherp mesje de stukken tot ringen uithollen. Het verwijderde vlees in stukjes snijden.
    3. De courgetteringen in een hittebestendige kom overgieten met kokendheet water. 2 minuten laten staan. Afgieten. Rechtop naast elkaar over een grote ovenschaal verdelen.
    4. In een koekenpan de olie verhitten en hierin sjalot of ui 3-4 minuten op matig vuur bakken. Knoflook, venkel en kleingesneden courgette toevoegen en de groenten nog 5 minuten bakken tot ze bijna gaar zijn. De pan van het vuur nemen en tomaat, cannellinibonen, koriander, chilivlokken (als u die gebruikt) en wat zout en peper erdoor roeren.
    5. De courgetteringen volscheppen met het bonenmengsel, zodt dit een soort 'dakje' vormt. In de ovenschaal de bouillon er omheen schenken. Een vel aluminiumfolie losjes over de ovenschaal leggen, zodat de courgettes hieronder gaar kunnen stomen. De ovenschaal 30 minuten in de oven plaatsen.
    6. Broodkruim vermengen met walnoot en geraspte kaas (en eventueel wat zwarte peper). Folie van de ovenschaal verwijderen en de courgettes met dit mengsel bestrooien. Onafgedakt nogmaals 15-20 minuten bakken, tot de groenten helemaal gaar zijn en het paneerlaagje goudbruin en knapperig is.

    variatie

    • 's Zomers kunt u in plaats van courgette ook pompoen gebruiken. Schil een mergpompoen van 1½ kg en snijd hem in 9 ringen. Hol deze uit en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees van een ring in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel voor de vulling. Gebruik hierbij limabonen in plaats van cannellinibonen. Vul hiermee alle ringen en volg verder het recept.

    INFO

    565 g groente & fruit * 365 kcal. * groente-festijn

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren