Gevulde varkenshaas met pruimedanten

    Gevulde varkenshaas met pruimedanten

    20keer bewaard
    1uur25min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Varkensvlees en pruimedanten vormen in de Franse keuken een klassieke combinatie. Aan deze versie worden gember en sinaasappel toegevoegd. Tegelijkertijd wordt een groentemengsel gegaard. Dit gemakkelijke ovengerecht kunt u heel goed van tevoren bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kleine varkenshaasjes, elk ca. 175 g
    • 1 grote sinaasappel
    • 50 g zachte, gedroogde pruimen, in dunne reepjes
    • 3 gemberbolletjes op siroop, uitgelekt en in dunne plakjes
    • 6 dikke plakken magere, ongerookte bacon
    • 400 g krielaardappeltjes, schoongeboend en in plakjes van 1/2 cm
    • 2 preien, in dikke ringen
    • 2 wortels, geschrapt en in dikke plakjes
    • 2 rode handappels
    • 5 dl droge cider
    • 2 eetl. peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Leg de varkenshaasjes op een snijplank en snijd ze overlangs diep in (zonder ze volledig doormidden te snijden). Klap de varkenshaasjes als een boek open en druk het vlees een beetje plat.
    2. Trek met een zesteur dunne sliertjes sinaasappelschil en doe deze in een kommetje. Schil de sinaasappel vervolgens dik af en snijd de partjes los. Verdeel de partjes sinaasappel over een opengeklapt varkenshaasjes en leg daarop de reepjes pruimedant, de plakjes gember en de sinaasappelsliertjes. Zout en peper naar smaak toevoegen.
    3. Dek het belegde varkenshaasje af met het tweede varkenshaasje (snijvlak omlaag) en druk ze licht aan. Beide haasjes in plakjes bacon wikkelen en met keukengaren dichtbinden (tot hier toe kunt u het gerecht van tevoren bereiden; u kunt het vleespakketje enkele uren of zelfs een hele nacht in de koelkast bewaren.)
    4. Verdeel de aardappelplakjes, preiringen en plakjes wortel over de bodem van een grote braadslee. Maak de appels schoon, snijd ze in flinke parten en leg ze eveneens in de braadslee. Leg het vleespakketje erop en schenk de cider erover.
    5. Plaats de braadslee 1 uur in de oven tot de aardappelen en groenten gaar zijn en er helder sap uit het vlees vloeit wanneer u dit met de punt van een mes inprikt. Laat aardappels, groenten en vlees afgedekt 10 minuten op een schaal rusten.
    6. Verwarm intussen de braadslee op het fornuis en laat de vloeistof op hoog vuur tot 1 1/2-2 dl inkoken. Naar smaak peterselie en zout en peper toevoegen. Snijd het vlees in plakken en serveer het met aardappels en groenten. Schep het kookvocht erover.

    INFO

    vooraf bereiden * 463 kcal. * 326 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    renettakookt
    1

    Het ziet er prachtig uit en smaakte ook erg lekker. - 24 mrt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren