Gnocchi met Mediterrane groentesaus

    Gnocchi met Mediterrane groentesaus

    6keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gnocchi – lichte Italiaanse balletjes van aardappelmeel– zijn snel, lekker en weer eens iets anders dan pasta. Schep ze door een saus van verse tomaat en Mediterrane kruiden en bestrooi ze met noten en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g grote, rijpe tomaten
    • 1 1/2 eetl. olijfolie
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 6 bosuitjes, versnipperd
    • 1/2 theel. fijne kristalsuiker
    • 1 theel. balsamico
    • 2 takjes kruiden, bijv. rozemarijn en oregano (indien gewenst)
    • 2 eetl. rode pesto
    • 500 g gnocchi (vacuümverpakking)
    • 50 g pistachenoten, grofgehakt
    • 25 g geraspte Parmezaanse kaas (of andere harde Italiaanse kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De tomaten in een hittebestendige kom overgieten met kokendheet water. Schep ze na 1 minuut met een schuimspaan uit de kom en spoel ze kort onder de koude kraan af. Ontvellen, in vieren snijden, het zaad verwijderen en het vruchtvlees fijnsnijden.
    2. In een pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin de geperste knoflook en bosuisnippers 2-3 minuten op een matig vuur bakken. Suiker erover strooien en balsamico erover schenken. Vervolgens tomaat en kruidentakjes (als u die gebruikt) toevoegen. De saus afgedekt 10 minuten laten sudderen en licht laten inkoken. Vervolgens pesto en zout en peper naar smaak toevoegen.
    3. Intussen een pan lichtgezouten water aan de kook brengen. De resterende olie toevoegen en hierin de gnocchi tegen het einde van de kooktijd van de saus volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. Schep ze daarbij 1 of 2x om. Als ze gaar zijn komen ze bovendrijven. Afgieten en door de saus scheppen. Het gerecht op verwarmde borden scheppen en pistachenoten en geraspte kaas erover strooien. Direct serveren.

    … winkeltip

    Gnocchi zijn handig om in voorraad te hebben. In de gesloten verpakking kunt u ze enkele weken bewaren (let op de datum op de verpakking). U kunt ze ook invriezen.

    … werk vooruit

    Het is handig deze saus in grotere hoeveelheden te maken en in porties in te vriezen: u kunt hem bijvoorbeeld gebruiken voor de Parmezaanse aubergineschotel van deze website of als basis voor een vulling van gepofte aardappelen (vulling met pastasaus, champignons en spinazie). Dit recept geeft 3 1/2 dl saus. Maak een dubbele of driedubbele hoeveelheid, schep die in kleine diepvriesbakjes: u kunt ze 1 maand in de diepvries bewaren. Laat de saus voor gebruik ontdooien, verwarm hem en laat hem nog 3 min. doorkoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    ik voor een speciaal iemand gemaakt en ze hebben het er vandaag nog over het was delicioso - 20 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren