Gouden kipspiesjes met kruidige mayonaise

    Gouden kipspiesjes met kruidige mayonaise

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze snelle kipspiesjes met de contrasterende smaak en textuur van kip, paprika en fruit worden op smaak gebracht met knoflook en kurkuma en geserveerd met een al even kruidige dip. Serveer hierbij couscous of focaccia en een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 theel. kurkuma
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 4 kipfilets, ca. 125 g per stuk
    • 3 nectarines, gehalveerd en ontpit
    • 12 minipaprika's, gehalveerd
    • 2 bosuitjes, versnipperd
    • dun afgeraspte schil van 1/2 citroen
    • 1 dl mayonaise
    • 3/4 dl magere yoghurt
    • snufje cayennepeper of chilipoeder (eventueel)
    • kneepje citroensap, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De olijfolie in een kom schenken. Kurkuma, knoflook en flink wat zout en peper toevoegen. Snijd elke kipfilet in 6 stukjes en schep deze goed door de marinade. Even laten intrekken.
    2. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. Snijd elke 1/2 nectarine in 4 partjes, zodat u in totaal 24 partjes krijgt. Steek de kip, nectarines en paprika's om en om aan 8 metalen spiesen, waarbij u de nectarines in (of dicht tegen) de paprika's drukt. Leg de spiesen in een grote, ondiepe ovenschaal of op een diepe bakplaat.
    3. Leg de spiesjes onder de grill en rooster ze aan elke kant 5 minuten tot ze gaar zijn en de paprika's langs de rand enigszins kleuren of schroeiplekjes krijgen.
    4. Vermeng in een kommetje bosui, citroenschil, mayonaise en yoghurt. Voeg indien gewenst een snufje cayennepeper of chilipoeder toe en roer er naar smaak citroensap door. Serveer deze dressing bij de spiesjes.

    Variaties

    • Vervang de kip door kalkoen of eendenborst. • Gebruik papaja of mango in plaats van nectarines. Kies vruchten die rijp, maar een beetje stevig zijn. Schil ze, verwijder de pit(jes) en snijd het vruchtvlees in blokjes. • De minipaprika's kunt u vervangen door grote paprika's, in ruitjes gesneden.

    Thaise spiesen … ander idee

    Marineer de kip in 2 eetl. groene Thaise currypasta in plaats van olie, kurkuma en knoflook. Steek de kip, nectarines (of perziken) en paprika's aan spiesen zoals aangegeven in stap 2 en grill ze zoals in stap 3. Serveer de spiesjes met een snelle pindasaus van 4 eetl. pindakaas, vermengd met 2 geperste tenen knoflook, 4 gesnipperde bosuitjes, ¼-½ theel. chilivlokken, het sap van 1 citroen en 2 eetl. kokendheet water.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren