Griekse lamskofta's

    Griekse lamskofta's

    8keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Kleine gebakken lamsburgers zijn erg lekker als vulling voor warm pitabrood. Voeg wat frisse komkommer en verse kruiden toe en serveer er kerstomaatjes bij.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 g zeer mager lamsgehakt
    • 1 ei
    • 2 grote tenen knoflook, geperst
    • 1 eetl. verse oregano, fijngesneden, of 1 theel. gedroogde
    • 1 eetl. verse tijm, fijngesneden, of 1/2 theel. gedroogde
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 100 g vers volkorenbroodkruim
    • 1 eetl. olijfolie
    • 25 g verse kruiden (bijv. basilicum, bladpeterselie en munt), fijngesneden
    • 6 bosuitjes, in smalle ringetjes
    • 50 g rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe het gehakt in een grote kom en meng er met een houten lepel ei, knoflook, oregano, tijm en ui door. Kneed het broodkruim erdoor.
    2. Vorm 24 gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Plet ze enigszins, zodat u platte kofta's van ong. 5 cm doorsnee en 1 1/2 cm dik krijgt. Leg deze op een groot bord.
    3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Schik de kofta's dicht tegen elkaar in de koekenpan: tijdens het bakken krimpen ze enigszins. Bak ze 2 minuten op hoog vuur tot ze bruin kleuren, keer ze en bak ze aan de andere kant nog 2 minuten. Draai het vuur wat lager en laat de kofta's afgedekt nog ong. 8 minuten zachtjes op matig vuur bakken tot ze gaar zijn. Schud de pan af en toe om aanbakken te voorkomen.
    4. Intussen de verse kruiden vermengen met bosui en rucola. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of onder de grill (keer ze halverwege).
    5. Snijd de pita's aan één kant open. Vul elk broodje met vier kofta's, een paar komkommerschijfjes en wat salade. Knijp er wat citroensap over. Schep er een beetje yoghurt op. Direct serveren.

    variaties

    • Ter variatie kunt u ook varkensgehakt met salie gebruiken, of kip/kalkoengehakt met dragon. * • In plaats van pitabroodjes kunt u ook wraps of tortilla's gebruiken met de kofta's en de salade als vulling. * • U kunt de gebakken kofta's ook omscheppen met 800 g kikkererwten uit blik, 200 g gehalveerde kerstomaatjes, 25 g verse kruiden en 50 g rucola. Serveren met komkommerraita (zie deze website).

    SERVEREN MET

    6 grote pitabroodjes, 6 partjes citroen, 1/2 komkommer (in dunne schijfjes), 6 eetl. magere yoghurt.

    INFO

    347 kcal. * 130 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren