Griekse pizza

    Griekse pizza

    5keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze Mediterrane pizza met rode ui, kerstomaatjes, olijven en friszure feta staat sneller op tafel dan een bezorgpizza. Serveren met een salade van rucola.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie (uit het potje zongedroogde tomaten)
    • 1 theel. balsamico
    • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
    • 1 grote, dunne, knapperige, kant-en-klare pizzabodem van ca. 265 g of 2 kleine pizzabodems van elk 150 g
    • 3 eetl. zongedroogdetomatentapenade
    • 8 kerstomaatjes, gehalveerd
    • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, in dunne reepjes
    • 12 pitloze zwarte of groene olijven
    • 150 g feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 8. In een kom 1 eetlepel olie en azijn opkloppen en de uienringen hierin laten marineren terwijl u de overige ingrediënten bereidt (door de marinade wordt ui zachter en milder van smaak).
    2. Bestrijk de pizzabodem met zongedroogdetomatentapenade. Verdeel daarover de uienringen en kerstomaatjes. Daarover de reepjes zongedroogde tomaat, olijven en feta leggen. De resterende olie erover druppelen.
    3. Leg de pizza op een bakplaat en schuif hem op het bovenste niveau in de oven. Schuif er een bakplaat onder om eventuele druppels op te vangen. Bak de pizza ong. 10 minuten, zodat de bodem knapperig is en de bovenlaag begint te kleuren. Wat peper erover strooien, in punten snijden en serveren.

    Pizzabodem zelf maken

    In ca. 5 min. kun je zelf een snelle pizzabodem maken: vermeng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met 1/2 theel. bakpoeder en 1/4 theel. zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin 1 1/2 dl halfvolle melk en 1 eetl. olijfolie. Kneed dit tot een zacht deeg en rol het uit tot een lap. Beleg de pizza zoals aangegeven en bak hem 12-15 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren