Griekse stifado

    Griekse stifado

    40keer bewaard
    1uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een verrassende runderstoofschotel met artisjokhart, tuinbonen, krielaardappeltjes en sappige, paarszwarte Kalamata-olijven: ideaal voor een zondagse maaltijd. U hoeft er alleen maar een groene salade bij te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g kleine, jonge uitjes
    • 1 eetl. olijfolie
    • 450 g magere runderlappen, in blokjes van 2-3 cm
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1/2 theel. komijnpoeder
    • 1/2 theel. kaneelpoeder
    • 400 g kleingesneden tomaat uit blik
    • 4 dl rode wijn
    • 1 laurierblad
    • 350 g krielaardappeltjes
    • 400 g artisjokhart uit blik, uitgelekt en gehalveerd
    • 200 g diepvriestuinbonen, ontdooid
    • 50 g Kalamata-olijven, ontpit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Snijd de uiteinden van de uitjes af, doe ze in een hittebestendige kom en overgiet ze met kokendheet water. Laat ze zo 2 min. staan, zodat de schillen loskomen.
    2. Verhit intussen in een grote pan op matig vuur de olijfolie en braad hierin de blokjes vlees rondom in ong. 8 minuten goudbruin.
    3. Haal de uitjes uit het hete water en koel ze af met koud water. Pel de uitjes, voeg ze toe aan het vlees en bak ze al omscheppend ong. 5 minuten mee. Knoflook, komijn en kaneel toevoegen.
    4. Tomaat en rode wijn erdoor roeren en breng de stoofschotel aan de kook. Laurierblad toevoegen. Zet het vuur laag en laat de stoofschotel afgedekt 1 uur zachtjes koken.
    5. Schep de aardappeltjes door de stoofschotel en laat deze afgedekt nog eens 30 minuten stoven tot vlees en aardappeltjes gaar zijn. Voeg artisjokhart, tuinbonen en olijven toe en verwarm de stoofschotel nog 5 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.

    kokstips

    • U kunt de hele stoofschotel tot 3 dagen van tevoren bereiden, als u de artisjokharten, tuinbonen en olijven er nog uit laat. Laat het gerecht afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast. Breng het voor het serveren op kamertemperatuur, voeg de laatste ingrediënten toe en warm de stoofschotel langzaam op. * • U kunt dit gerecht ook in een voorverwarmde oven stoven (180°C/gasstand 4).

    variatie

    • Als uw kinderen niet zo van olijven en artisjokharten houden, kunt u deze vervangen door 200 g champignons; voeg deze tegelijk met de aardappeltjes toe.

    INFO

    285 g groente & fruit * 416 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    de eters hebben gesmuld, daar doe je het voor. Avond van te voren de stoofpot bereid, wel 2 uur laten stoven. De volgende middag nog ruim een half uur laten stoven. De artisjok vervangen door een winterpeen en flink cajun toegevoegd. De aardappelen ook apart bereid in de oven, een heerlijke Griekse salade maakte alles compleet. - 06 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren