Groentefricassee

    Groentefricassee

    7keer bewaard
    28min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Fijngesneden groenten in een kaassaus, met een knapperig laagje noten en verkruimelde soepstengels; een eenvoudige, voedzame vegetarische maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g voorgesneden gemengde groenten (vers of diepvries)
    • 125 g belegen kaas, geraspt
    • 2 dl magere crème fraîche
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 4 soepstengels, verkruimeld
    • 2 eetl. grofgehakte hazelnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 8. De groenten in een pan kokend water in ong. 3 minuten beetgaar koken (u kunt ze ook in een stoominzet bereiden). Afgieten.
    2. 2 eetlepels kaas apart houden om over het gerecht te strooien. De rest door de crème fraîche roeren. De eieren erdoor mengen. Een beetje zout en flink wat peper toevoegen. De gekookte groenten erdoor scheppen. Schep het mengsel in een voorverwarmde, ingevette, ondiepe ovenschaal.
    3. Vermeng de verkruimelde soepstengels met de grofgehakte noten. Strooi het kruimelmengsel over de groenten.
    4. Zet de ovenschaal 12-15 minuten boven in de voorverwarmde oven tot de fricassee licht gerezen is en goudbruin kleurt.

    Variatie

    Maak deze fricassee met gekookte krielaardappeltjes en groenten die u lekker vindt, bijv. jonge dunne prei, courgette en worteltjes, gecombineerd met sperziebonen of tuinbonen.

    Serveeridee

    Serveer hierbij indien gewenst 8 plakjes uitgebakken magere spek (als het niet vegetarisch hoeft te zijn).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren