Groentegratin met kaas

    Groentegratin met kaas

    13keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze stevige groenteschotel met een gratin van kaas en broodkruim roept een landelijke sfeer op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (fles)pompoen, geschild, pitten verwijderd en in blokjes van 1-2 cm
    • 400 g wortels, geschrapt en in dikke plakken
    • 300 g prei, in de lengte gehalveerd en in ringen
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 5 dl gezeefde tomaten (passata)
    • 3 dl groentebouillon
    • 1/2 theel. suiker
    • 6 takjes tijm, bijeengebonden, of 1/2 theel. gedroogde tijm
    • Voor de gratinlaag
    • 40 g boter
    • 85 g vers volkorenbroodkruim
    • 2 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 50 g pittige kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Pompoen, wortel, prei en knoflook in een grote, ovenbestendige braadpan scheppen, passata en bouillon erbij schenken en suiker toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en het vuur laag zetten. Tijm toevoegen. 12-15 minuten zachtjes laten koken tot ze met een mespunt bijna in te prikken zijn. Zout en peper naar smaak toevoegen.
    2. Intussen de oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De boter in een pannetje smelten en broodkruim en bieslook erdoor roeren. Het pannetje van het vuur nemen.
    3. Als u geen ovenbestendig braadpan heeft, schep de groenten dan over in een ovenschaal. Verdeel het kruimmengsel over de groenten en strooi vervolgens de kaas erover. 20 minuten in de oven zetten zodat het gratinlaagje goudbruin en krokant wordt.

    INFO

    327 kcal. * 494 g groente & fruit * landelijke stijl

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 06 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren