Groentepasteitjes met gekruid kaasdeeg

    Groentepasteitjes met gekruid kaasdeeg

    6keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Kleine pasteitjes zien er extra aantrekkelijk uit. U vult ze met groenten in een peterseliesaus en dekt ze af met licht korstdeeg waaraan pittige kaas en verse bieslook is toegevoegd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 175 g bloem
    • 85 g koude margarine (geschikt voor gebak), in kleine blokjes
    • 25 g pittige kaas, fijngeraspt
    • 2 eetl. bieslook, fijngesneden
    • Voor de vulling
    • 6 dl groentebouillon
    • 200 g broccoliroosjes
    • 1 prei, in ringen
    • 200 g (diepvries)tuinbonen
    • 125 g (diepvries)doperwten
    • 8 kerstomaatjes, gehalveerd
    • 2 theel. maïzena
    • 2 eetl. peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De bloem in een kom scheppen, de blokjes margarine toevoegen en deze er met de vingertoppen doorheen wrijven, zodat een fijn kruimeldeeg ontstaat. Kaas en bieslook erdoor roeren. 2-3 eetlepels ijskoud water erdoor werken, zodat er een zacht, maar niet-kleverig deeg ontstaat. Wikkel dit in keukenfolie en leg het voorlopig in de koelkast.
    2. De bouillon in een grote pan aan de kook brengen. Broccoli, prei, tuinbonen en doperwten toevoegen en 5 minuten laten koken. Afgieten, maar de bouillon opvangen. 3 dl van de bouillon afmeten en apart zetten.
    3. Verdeel alle groenten en tomaatjes over 4 pasteibakjes van 3 1/2 dl inhoud. In een kommetje de maïzena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje roeren. 3 dl bouillon erdoor roeren. Schenk het mengsel terug in de pan en breng het al roerend opnieuw aan de kook voor een gladde, gebonden saus. Voeg peterselie en wat zout en peper toe. Schenk de saus over de groenten.
    4. Rol het deeg uit tot 4 ronde lapjes en dek hiermee de pasteivormpjes af. Bevochtig de randen met een beetje water en druk ze goed aan. Maak met de punt van een scherp mes in elk deegdekseltje een inkerving zodat de stoom kan ontsnappen. Zet de pasteibakjes op een bakplaat en plaats ze 20-25 minuten in de oven, tot de deegdeksels gaar en goudbruin zijn. Serveer de groentepasteitjes direct.

    variaties

    • U kunt de pasteitjes vullen met allerlei seizoensgroenten. Tomaatjes zorgen voor een mooi kleuraccent, maar u kunt voor extra kleur ook maïs of stukjes rode paprika gebruiken. * • Voor een niet-vegetarische versie kunt u vier tot zes dikke plakken magere bacon in dobbelsteentjes snijden en toevoegen aan de vulling.

    INFO

    432 kcal. * 190 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren