Hartige broodschotel met kaas

    Hartige broodschotel met kaas

    8keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een klassiek, landelijk gerecht in een extra gezonde versie met prei en zongedroogde tomaatjes. Serveer het bij de brunch, lunch of als gemakkelijke avondmaaltijd en geef er een eenvoudige salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgroot bruinbrood met havervlokken
    • 25 g zachte boter
    • 1 eetl. Dijonmosterd
    • 300 g jonge prei, in zeer dunne ringetjes
    • 75 g zongedroogde tomaatjes op olie (potje), uitgelekt en in stukjes
    • 4 eieren
    • 5 dl halfvolle melk
    • 2 dikke plakjes magere, ongerookte bacon
    • 85 g gruyère, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in sneetjes van ca. 1 cm dik. Roer de mosterd door de boter en bestrijk de helft van de sneetjes brood hier aan 1 kant mee. Dek ze af met de resterende sneetjes, zodat sandwiches ontstaan. Snijd deze sandwiches doormidden. Verdeel ze naast elkaar over de bodem van een licht ingevette, ondiepe ovenschaal van 2 liter.
    2. Verdeel de preiringen en tomaatjes over het brood. Klop de eieren los met de melk en voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Schenk dit mengsel over het brood en de groenten uit. 20 minuten laten intrekken.
    3. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C/gasstand 5. Verhit de grill voor en grill de plakjes bacon kort tot ze net gaar zijn: ze zullen in de oven nog knapperig worden. Laat de bacon uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
    4. Snijd de bacon in kleine stukjes en strooi deze over de ovenschotel. Verdeel ook de geraspte kaas erover. Plaats de ovenschotel 25-30 minuten in de oven tot hij goudbruin en mooi gerezen is. Serveer direct.

    variatie

    • Voor een broodschotel met vis vervangt u de bacon door 200 g gerookte schelvisfilet. Pocheer de vis in melk, ontvel hem en verdeel in stukjes. Verwerk de resterende melk in het eiermengsel. Strooi de stukjes vis over de groenten en schenk er dan het eiermengsel over uit.

    INFO

    100 g groente & fruit * landelijke stijl * 503 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren