Heek met krokant walnoot-citroenkorstje

    Heek met krokant walnoot-citroenkorstje

    1keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Malse witvis krijgt extra veel smaak en textuur met een krokant en kruidig kruimellaagje. Geef hierbij pastaschelpjes met verse roomkaas en een gemengde groene salade met tomaatjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 sneetjes volkorenbrood met korst, in kleine blokjes
    • 3 eetl. halfvolle melk
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 citroen
    • 2 bosuitjes, versnipperd
    • 1-2 grote tenen knoflook, geperst
    • 50 g walnoten, grofgehakt
    • 25 g bladpeterselie, fijngesneden
    • 4 stukken ontvelde heekfilet, elk ca. 120 g

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. De blokjes brood in een kom besprenkelen met melk en olie. Trek met een zesteur dunne sliertjes citroenschil en voeg deze toe. Bosui, knoflook, walnoot en peterselie toevoegen. Alles goed vermengen en de broodblokjes aandrukken met de ronde kant van een lepel, zodat ze gelijkmatig gedrenkt worden.
    2. Leg de stukken vis in een ondiepe ovenschaal waar ze precies naast elkaar in passen. Bestrooi ze met een beetje zout en peper. Verdeel het broodmengsel in een dikke laag over de vis en druk het stevig aan, zodat het op zijn plaats blijft. Bak de vis 15 minuten tot hij precies gaar is en een mooi knapperig en bruin korstje heeft gekregen. Steek ter controle de punt van een scherp mes midden in een stuk vis: de vis is gaar als hij gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld en ondoorschijnend, maar nog wel sappig is.
    3. Snijd de citroen in partjes. Schep de vis op borden en garneer met de partjes citroen.

    Variaties

    Vervang de heek door andere witvis, bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis of koolvis; of probeer zalm.

    …nog sneller

    Doe de blokjes brood met de afgeraspte citroenschil, bosui, knoflook, walnoot en peterselie in de mengkom van een keukenmachine, voeg melk en olie toe en meng alles gedurende enkele tellen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren