Heilbot met paksoi

    Heilbot met paksoi

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een stevige witvis als heilbot is ideaal om in de koekenpan te bakken, omdat hij niet zo snel uiteenvalt. Serveer de vis op een bedje beetgare groenten en leg hierop een plakje knapperige Parmaham die in dezelfde pan is gebakken. Serveren met een krokant broodje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 4 stukken heilbotfilet, zonder vel, elk ca. 150 g
    • 4 plakjes Parmaham (totaal ca. 60 g)
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 6 bosuitjes, in schuine ringetjes
    • 200 g peultjes, schuin gehalveerd
    • 300 g versgedopte jonge tuinbonen
    • 250 g paksoi, in lange repen
    • 1 eetl. donkere sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan met zware bodem tot zeer heet is. Bak hierin de stukken vis 3-4 minuten tot ze aan de onderkant licht kleuren. Keren, het vuur wat lager zetten en de andere kant 4-5 minuten op matig vuur bakken tot ze gaar en stevig zijn. De filets op een schaal scheppen en warmhouden.
    2. Bak in dezelfde pan de plakjes Parmaham 1 minuut per kant op matig tot hoog vuur tot ze knapperig zijn. Uit de pan nemen en warmhouden.
    3. De resterende eetlepel olie in de pan schenken en knoflook, gember en chilipeper ong. 30 seconden roerbakken zonder ze te laten kleuren. Voeg bosui, peultjes en tuinbonen toe en roerbak deze 3-4 minuten. Meng de paksoi erdoor en roerbak nog 2 minuten tot de blaadjes slinken.
    4. Schep de groenten op voorverwarmde borden. Verdeel de stukken vis erover en schik de plakjes ham erop. Sprenkel de sojasaus erover en serveer direct.

    variaties

    • In plaats van heilbot kunt u ook andere stevige vis gebruiken, bijvoorbeeld kabeljauw of zeeduivel. U kunt de vis ook in blokjes van 5 cm snijden en voorzichtig roerbakken. * • Voor een vegetarische variant kunt u blokjes stevige gewone of gerookte tahoe gebruiken. Bak ze kort in de helft van de olie en volg het recept verder vanaf stap 3. * • In plaats van paksoi kunt u ook Chinese kool in brede repen snijden.

    INFO

    200 g groente & fruit * 316 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren